26 februarie 2020
Opinia Gorjului

Decizia procurorului general în cazul adopției Sorinei: ”Acest copil nu

Bogdan Licu, procurorul general al României, a luat o decizie în privința adopției Sorinei, fetița de 8 ani care a fost luată cu forţa din casa asistenţilor maternali şi încredinţată părinţilor adoptivi.

Bogdan Licu a formulat o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți, prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, anunță.(Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)

Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni. De asemenea, procurorul general al României a contestat decizia instanței prin care s-a încuviințat adopția Sorinei.(Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)

”Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, astăzi 24 iunie 2019, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri”, se mai arată în comunicat.(Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, ”în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziție la domiciliul asistentului maternal.”(Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)

“Acest copil nu trebuie să părăsească țara până când nu mă asigur că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a-i fi respectate atât integritatea fizică, cât și, mai ales, cea psihică. Intentez o procedură civilă pentru că Sorina să primească consiliere psihologică, până să iasă din ţară. Nu ştiu încă dacă am posibilităţi legale să opresc ieşirea din ţară a fetiţei,” a spus Bogdan Licu.

“Eu ştiu că pentru toată ţara e mai bine să dea un copil cu capul de ciment decât să pice o mulţime de oameni importanţi, eu ştiu că pentru ei aşa e mai bine. Dar nu. Trebuie să arătăm că avem suflet şi să o întrebăm pe Sorina ce îşi doreşte şi unde vrea să stea,” a spus sora Sorinei.

“Copilul în momentul în care eu l-am luat în braţe nu a mai făcut nimic. Dacă pe domnişoara procuror s-a zbătut să scape de dânsa, de la mine nu s-a mai zbătut, că mă ştia de anul trecut. Copilul s-a liniştit. În momentul când am ajuns la IML copilul era calm. Rezultatul? Nu are niciun semn care să se fi întâmplat. Noi ne-am jucat, am fost împreună la întâlniri. Vă promit că este bine, că va fi bine,” a spus Gabriel Săcărin, tatăl adoptive. (Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)

Deocamdată procurorul care a acţionat cu forţa este vizat de mai multe anchete. Femeia a încercat să-şi justifice comportamentul. amintind şi de alte încercări eşuate de a prelua fetiţa.

Sursa Cancan

Articole recomandate

“Gheorghe Dincă a omorât cel puțin 5 tinere, iar în spatele lui este o femeie”. Ioan Burculeț aruncă bomba în cazul crimelor din Caracal

admin

La mai puțin de două luni de când ocupă această funcție, șeful Poliției Caracal se pensionează

admin

Președintele PMP, Eugen Tomac, invitat de onoare la reședința lui Donald Trump

admin

Asta schimbă tot! Criminalul din Caracal a avut un complice?! Cine l-ar fi ajutat pe Gheorghe Dincă

admin

DIICOT precizează că luni şi marţi s-a făcut reconstituirea parţială a infracţiunilor din cazul Caracal

admin

Meci de infarct la Fed Cup! Simona Halep, victorie de senzație în fața Carolinei Garcia. România – Franța 2-1

admin

ANM a dat vestea așteptată de toți românii. Săptămâna viitoare vor fi temperaturi de 24 de grade Celsius

admin

“O să fie depus la capela Sf. Vineri de pe Griviței”

admin

“Nu sunt făcuți pentru Exatlon“

admin

Noi imagini cu Sorina, fetița luată de mascați! Cum a fost filmată alături de mama ei adoptivă

admin

Un bărbat dintr-o comună din județul Olt și-a omorât soția. Motivul este uluitor

admin

Groază pe calea ferată! Două trenuri s-au ciocnit! Bilanțul victimelor

admin

Există o stradă care poartă numele lui Gigi Becali. Vezi unde se află

admin

Veste minunată pentru pensionari. Ludovic Orban a făcut anunțul

admin

Un oltean cultiva cannabis în 29 de ghivece și vindea drogurile în Caracal. Cum l-au prins polițiștii

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult