Opinia Gorjului

Cum poți obțin bani de la primărie pentru panouri solare. Ministrul Mediului a făcut anunțul

 Este oficial! Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a aunțat cum pot lua românii bani de la stat pentru a monta panouri solare. 

Vești importante pentru români. Potrivit Barna Tanczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, românii vor putea obține bani de la primărie pentru achiziția panourilor solar. Pentru moment, aproximativ 20.000 de dosare sunt analizate și urmează să fie aprobate și cel mai probabil vor fi gata până la finalul anului.

Românii pot lua bani de la primărie pentru a monta panouri solare

Din cauza cererii uriașe, Barna Tanczos propune un parteneriat cu autoritățile publice locale. Astfel, semnarea contractelor de finanțare și plata în programul Casa verde pentru fotovoltaicele se vor face și la nivelul primăriilor locale.

„În momentul de față sunt în evaluare încă aproape 20.000 de dosare care au fost depuse în cursul lunilor decembrie-ianuarie anul trecut. Acestea au fost depuse la AFM. Vor fi contractate, evaluate, finalizate până la sfârșitul anului.

Anul viitor ne propunem un alt sistem de depunere, pentru că cererea este uriașă și pentru a face față avem nevoie de parteneriate astfel încât nu doar o singură instituție cu câteva zeci de persoane să se ocupe de aceste dosare și să avem un parteneriat cu autoritățile publice locale.

În acest sens au început discuțiile cu Asociația Municipiilor, respectiv cu Asociația Comunelor Orașelor, pentru a putea derula programul Casa Verde fotovoltaice prin parteneriatul cu primăriile, astfel încât înscrierea să se facă într-un sistem național, dar evaluarea dosarelor, semnarea contractelor de finanțare și plata să se întâmple la nivel local. Decizia să fie dusă mai aproape de cetățean și la nivelul primăriilor să avem o rată mai mare de rentabilitate, o capacitate de accesare și de verificare a dosarelor”, a declarat Tanczos Barna, pentru antena3.ro

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, speră ca până la finalul anului, cel târziu începutul lunii ianuarie, să aibă loc semnarea parteneriatelor cu primăriile.

”Eu sper ca la sfârșitul lunii decembrie deja sistemul informatic să fie funcțional și în cazul în care vom avea bugetul național aprobat la sfârșitul sau în cursul lunii decembrie și bugetul AFM aprobat în primele zile, săptămâni, ale lunii ianuarie atunci putem începe înscrierile în program și semnarea parteneriatelor cu primăriile.

Deci, în cursul lunii ianuarie văd posibilă demararea programului prin ajutorul autorităților publice locale”, a  mai precizat ministrul Mediului.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Anchetă în cazul viceprimarului din Vaslui care a murit de COVID-19. Ce au descoperit autorităţile

admin

Record în Diaspora. Numărul românilor care au votat în străinătate a depășit jumătate de milion

admin

Un polițist din Timiș a fost împușcat mortal în timpul unei misiuni. Suspectul este căutat

admin

Ce trebuie să completeze persoanele care sosesc în țară pe Aeroportul Otopeni

admin

Andreea Bălan a recunoscut tot. Ce s-a întâmplat, de fapt, pe patul de spital

admin

139 de cazuri confirmate cu Coronavirus în România, 15 martie, ora 18:00

admin

A fost actualizată lista cu țările din zona galbenă! Carantina de 14 zile devine obligatorie pentru cei care vin din 44 de state

admin

Toți românii trebuie să știe asta! Cum îți dai seama dacă ai luat coronavirus și ce trebuie să faci imediat

admin

Românii au dat drumul la petreceri, iar polițiștii la controale. Amenzi de peste 1 milion de lei au fost date într-o singură zi

admin

Este oficial: Luiza Melencu este moartă. Lovitură de teatru în cazul Caracal

admin

Italia a început testarea propriului vaccin anti-COVID

admin

Vremea în următoarele patru săptămâni. Când vine toamna în România

admin

Bătute, torturate și maltratate. Detalii cutremurătoare despre victimele din dosarul în care a fost arestat Alex Bodi

admin

Giorgiana Hosu, șefa DIICOT a demisionat

admin

Cum faci diferența între COVID-19 și o simplă răceală de sezon atunci când îți pierzi mirosul

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult