Opinia Gorjului

O româncă l-a convins pe directorul unei companii din Elveția să fure pentru ea aproape un milion de euro

Timp de zece ani, directorul unei companii din Elveția a furat din banii firmei aproape un milion de euro și i-a dat amantei sale, o româncă, relatează Știri Diaspora, care preia un amplu articol din cotidianul elvețian Corriere del Ticino.


Între 2008 și 2018, fostul director al societății Gestione Stalvedro Sa a deturnat bani în valoare totală de peste un milion de franci din seiful în care erau depuse încasările zilnice. El a ajuns joi dimineață în fața instanței de judecată, acuzat de delapidare în formă continuată, gestiune defectuoasă în formă agravată, fals în înscrisuri în formă continuată și spălare de bani. Bărbatul, care recunoaște pe deplin faptele care i se impută în rechizitoriu, a retras în cel puțin 350 de ocazii numerar din operațiunile societății Gestione Stalvedro Sa.

Fostul manager, care între timp a returnat aproximativ jumătate din suma delapidată, modifica foile Excel ale rapoartelor de numerar, ajustând cifrele și ștergând urmele banilor retrași. El a folosit banii pentru a-și susține nivelul său ridicat de trai și pentru a efectua transferuri bancare repetate (în valoare totală de aproximativ 800.000 de franci) către o femeie din România, pe care o cunoscuse într-un club de noapte din Ticino. „M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea și de aceea am cedat la solicitările ei”, a declarat bărbatul de 72 de ani în fața Curții. Legătura cu femeia, spune bărbatul, nu a fost singurul motiv care a stat la baza delapidării. „A fost o combinație de circumstanțe. Celelalte motive au fost decesul mamei mele și neînțelegerile din cadrul consiliului de administrație.”


vocatul apărării, Davide Ceroni, a vorbit despre clientul său ca despre „un om care și-a dedicat viața celorlalți. Lovitura morții mamei sale a fost foarte dură. Apoi, instabil și fragil din punct de vedere emoțional, a fost înșelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală în care, fără luciditate și fără conștientizare, a făcut aceste greșeli. Este un om distrus, singur și deprimat.” Românca l-a cunoscut pe director într-un club de noapte și i-a devenit amantă. Timp de zece ani i-a cerut permanent bani și bărbatul i-a trimis sumele pe care le fura din firmă. El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani, și restituirea sumei restante de 491.000 de franci.

Articole recomandate

“Alexandra și Luiza trăiesc”. Anunțul făcut azi-noapte care detonează “bomba” în cazul crimelor din Caracal

admin

Un bărbat testat pozitiv, bănuit că a infectat 40.000 de persoane cu coronavirus. Cum a fost posibil așa ceva

admin

Un influencer a reușit să strângă peste 7 milioane de dolari pentru evacuarea afganilor

admin

Coronavirus România, 11 noiembrie. 203 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

admin

Costi Ioniță și-a uimit colegele de la Survivor cu metoda lui de meditație ”Cum să te pui în cap, dezbrăcat, să-ți atârne toate chestiile invers…”

admin

Un bărbat din Iași și-a înscenat un jaf de frica soţiei, după ce a pierdut banii la păcănele! A fost dat de gol de camerele de supraveghere

admin

Se schimbă ora! Trecem la ora de vară

admin

Decizie de necrezut după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Clinica Nera a fost închisă

admin

Ghinion pentru o femeie din Bârlad! Soția unui fost polițist a fost prinsă băută la volan! În dreapta ei se afla și amantul

admin

China a început să testeze pe oameni un prim vaccin contra coronavirusului

admin

Detaliu tulburător în cazul crimei din Arad! Fratele cel mic al fetiței ucise ar fi asistat la oroare

admin

Românii, “blocați” la domiciliu?! Ce document ar trebui să prezentăm autorităților pentru a mai putea ieși din case

admin

Câți lei costă cartea lui Codin Maticiuc, “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”

admin

Din cauza pandemiei H&M va închide 250 de magazine

admin

Subiecte Evaluare Naţională 2021. Ce subiecte au picat la Limba şi literatura română la Capacitate

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult