Opinia Gorjului

Petrică Mîţu Stoian a fost făcut cetăţean de onoare în Mehedinţi, post-mortem

Petrică Mîțu Stoian a primit titlul de „Cetăţean de Onoare, post-mortem” al județului Mehedinți. Ceremonia a avut loc ăn cadrul ședinței Consiliului Județean de vineri.

”Le mulțumesc celor două surori ale artistului, doamnelor Maria Tarchila și Domnica Vârvesc pentru că au fost alături de noi la momentul omagial și au primit placheta de onoare, ca semn al aprecierii pentru activitatea artistică a interpretului Petrică Mîțu Stoian, pentru promovarea județului Mehedinți și a tradițiilor din zona de nord prin intermediul pieselor sale.

Din păcate, maestrul Petrică Mîțu Stoian a plecat mult prea devreme dintre noi, în urmă cu trei săptămâni. Mai avea multe de spus în muzica populară, mai avea multe de dăruit Mehedințiului și întregii țări! Tot în semn de omagiu, în cadrul ședinței a fost proiectat un clip care a cuprins declarații și melodii de suflet ale cântărețului de muzică populară, cântece în care artistul a elogiat județul Mehedinți și obiceiurile zonei în care s-a născut. Odihna veșnică, Petrică Mîțu Stoian!”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele CJ Mehedinţi.

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la numai 61 de ani

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani. Artistul a ajuns la terapie intensivă în stare extrem de gravă, iar medicii care s-au ocupat de el au fost destul de rezervați. Se pare că starea interpretului de muzică populară nu era una bună, mai ales că venea după o luptă grea cu virusul SARS-CoV-2 și avea și alte probleme de sănătate.

La doar câteva ore după ce a ajuns la Spitalul de Urgență Reșița, Petrică Mîțu Stoian a făcut o insuficiență multiplă de organe, iar organismul său nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

„Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. Bronho-pneumonie. Covid-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Șocul septic a intervenit rapid.

Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua și înainte de covid-19 acest coagulant. (n.r. A apărut) Insuficiență multiplă de organe… Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare”, a declarat medicul care s-a ocupat de cazul artistului.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Căsătorie de Valentine’s Day! Doi tineri și-au unit destinele la Poarta Sărutului

admin

Beat și fără permis, la volanul unui autoturism

admin

A fost reținut după ce a fugit de polițiști

admin

Revoltător! Mărturia lui Valentin Neagu, medic care a operat un pacient suspect de coronavirus. “Am intervenit chirurgical în costume luate de la Dedeman! Am trăit o zi tristă”

admin

Instructor auto, condamnat după ce s-a urcat băut la volan în timp ce preda cursuri de condus

admin

Weber vrea drum expres Târgu-Jiu- Deva

admin

Școlile vor funcționa cu prezență fizică acolo unde rata de incidență este sub 3 la mie, fără a mai fi condiția vaccinării

admin

În arest după ce au agresat un tânăr pe o stradă din Târgu Jiu

admin

Viorica Băltărețu hărțuită din nou de primarul comunei Albeni: pusă să dea explicații de ce a stat de vorbă câte 10 minute cu trei cetățeni

admin

Două grupări de traficanți de droguri prinși de procurorii DIICOT

admin

Funcționara de la Primăria Albeni terorizată de primar a ajuns în spital

admin

Ministrul Sănătății propune retragerea acreditării Spitalului din Tg-Jiu

admin

Drumul expres Târgu Jiu-Craiova, șantier din 2021

admin

Gigel Capotă a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de evaziune fiscală

admin

Nu vor exista probleme cu plata pensiilor în luna decembrie

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult