Opinia Gorjului

Bill Gates, prima confesiune despre predicţia coronavirusului, care a declanşat mii de teorii ale conspiraţiei

Bill Gates lansa în urmă cu şase ani ipoteza apariției unui posibil virus, care ar duce la izbucnirea unei epidemii și a unei crize care va duc la moartea a 10 milioane de oameni. Petru prima dată, explică de ce a făcut atunci acea previziune.

Bill Gates, omul care a avertizat omenirea că cel mai mare pericol care o paște este un virus ucigaș, dezvăluie că existau semne reale că va avea dreptate. Miliardarul, care a prevăzut apariția unei pandemii precum Covid-19, explică de ce trebuie să continuăm să investim în prevenirea unor scenarii similare.

În aprilie 2015, Bill Gates avertiza că Pământul este aproape de o catastofă globală, dar că aceasta nu va arăta deloc așa cum și-o imaginaseră cei mai mulți oameni. Miliardarul considera că cel mai mare pericol care ne așteaptă nu este de natură militară.

„Dacă ceva va omorî peste 10 milioane de oameni, în următoarele decenii, cel mai probabil va fi un virus foarte infecțios, nu un război”, spunea magnatul în cadrul conferințelor Ted.

Cinci ani mai târziu, în decembrie 2019, în China au început să apară câteva sute de cazuri de pneumonie severă, iar cauza era necunoscută. La începutul anului 2020, omenirea avea să afle de existența unui virus nou, SARS-CoV-2, care a schimbat radical viețile a miliarde de oameni.

„În mare parte, motivul este că am investit enorm în arme nucleare pentru descurajarea atacurilor, dar am investit atât de puțin într-un sistem de prevenire a epidemiilor. Nu suntem pregătiți pentru următoarea epidemie”, spunea Gates în 2015.

Acum, Bill Gates se întreabă dacă nu cumva putea fi mai convingător, astfel încât să determine statele lumii să ia măsuri suplimentare de protejare a populației. „Nu e niciun sentiment plăcut să spui v-am spus eu. Mă gândesc dacă nu puteam fi mai convingător de atât”, s-a confesat Bill Gates într-un interviu acordat realizatorului TV Derek Muller, pe contul de YouTube Veritasium.

Bill Gates: care e următorul dezastru care ne așteaptă
Derek Muller a fost curios să afle de la Bill Gates care este, în viziunea sa, următorul dezastru care ne așteaptă, ca să ne putem lua măsuri de siguranță. Prima mențiune a miliardarului a fost „schimbările climatice”.

„În fiecare an vom avea un bilanț al deceselor mai mare decât am avut în această pandemie. Tot în strânsă legătură cu pandemiile, despre care oamenilor nu le place să vorbească, este bioterorismul. Cineva care ar vrea să facă prăpăd ar putea genera un virus, astfel încât costul va fi mai mare decât cel al unei epidemii naturale, cum este cea din prezent”, a spus Gates.

Muller l-a întreabat apoi pe Bill Gates cum de a fost atât de sigur de ceva precum o pandemie în urmă cu jumătate de deceniu. „Există o serie de virusuri respiratorii și, din când în când, va apărea unul. Bolile respiratorii sunt foarte înfricoșătoare pentru că încă te plimbi cu avionul, cu autobuzul atunci când ești contagios.

Spre deosebire de alte boli, cum ar fi ebola, unde ești în cea mai mare parte pe un pat de spital în momentul în care încărcătura virală infectează alte persoane”, a răspuns Bill Gates. În același interviu Bill Gates a încercat să facă lumină asupra următorului dezastru pentru care oamenii nu sunt pregătiți.

„Una este schimbarea climatică. În fiecare an ar însemna un număr de morți chiar mai mare decât cel pe care l-am avut în această pandemie. Bio-terorismul. Cineva care vrea să provoace pagube ar putea crea un virus și asta înseamnă că costul, șansa de a ne lovi de așa ceva este mai mare decât în cazul epidemiilor cauzate în mod natural, precum cea actuală.

În condițiile în care lumea se confruntă deja cu o pandemie în curs de desfășurare, vor putea oamenii să oprească următoarea pandemie, răspunsul este un NU. Vor exista mai multe pandemii.”, spune șeful Microsoft.

Articole recomandate

Doi tineri din Stoina, reținuți după ce au bătut o femeie

admin

Ce se va întâmpla cu medicul și asistenta care ar fi întreținut relații intime în locul în care sunt tratați bolnavii de COVID-19

admin

ANAF va avea acces la TOATE conturile din bănci

admin

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a distribuit kiturile pentru testarea rapidă a elevilor

admin

Avocata Poporului Renate Weber, a fost revocată din funcţia de

admin

Șef de ocol, pădurari, ingineri și un administrator de firmă au ajuns în arest

admin

A luat 10 la Titularizare, dar nu are asigurat post la catedră

admin

Amenzi uriașe pentru angajații care nu se vaccinează anti-Covid

admin

Clădirile abandonate vor putea fi preluate în administrare de primări

admin

Starea de urgență se va prelugi cu încă 30 de zile, în România. Principalele afaceri care au fost închise până acum

admin

Verificari la instalația electrică de la SJU Târgu Jiu

admin

Ministrul Sănătății propune retragerea acreditării Spitalului din Tg-Jiu

admin

Accident rutier la Glogova. Patru persoane au fost rănite

admin

Complexul Energetic Oltenia a economisit aproximativ 60 de de milioane de euro

admin

Cum o să fie vremea în următoarea săptămână

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult