Opinia Gorjului

Restricţii Revelion 2022. Petreceri doar până la ora 2.00

Autorităţile se gândesc deja la măsuri de relaxare de Anul Nou, după ce numărul cazurilor de coronavirus a scăzut simţitor în România. Se iau în calcul mai multe scenarii.

Restricţii Revelion 2022.  Sunt două variante de măsuri discutate pentru sărbatori, potrivit unor surse din cadrul coaliţiei de guvernare, citate de Pro TV. De Revelion, petrecerile ar putea fi permise până la 2 noaptea, iar programul magazinelor ar putea fi prelungit faţă de ora de închidere de acum.

Pe de altă parte, urmează ca de săptămâna aceasta să fie impuse noi restricții pentru cei care sosesc în țară, în contextul în care avem deja confirmarea a două cazuri de infectare cu Omicron în România.

Cel mai probabil în perioada sărbătorilor de iarnă se va merge pe o relaxare a restricțiilor, așa cum s-a întâmplat și în zilele de Paște.

Și se ia într-adevăr în calcul varianta ca circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 2. Asta ar însemna că măsura carantinei să fie aplicată în noaptea de Revelion între 2 și 5 dimineața.

Totodată se discută și prelungirea programului magazinelor, care ar putea rămâne deschise până la ora 10 sau 11 noaptea.

Restricţii Revelion 2022. Nu s-a luat însă nici decizie concretă nici în ceea ce privește organizarea petrecerilor în noaptea dintre ani. Rămâne de văzut dacă pot fi organizate. Alexandru Rafila a declarat că măsurile vor fi făcute publice în timp util şi a specificat că Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie. Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact. Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă. Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate”, a spus Rafila.

Toate aceste lucruri urmază să fie stabilite într-o ședința de guvern care va avea loc în apropierea sărbătorilor. Autoritățile vorbesc de restricții rezonabile, însă cu sigurată vor ține cont și de incidența cazurilor de covid 19. Mai ales în condițiile în care în România avem deja două persoane diagnosticate cu noua varianta a coronavirusului și posibil încă una, în urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii în cazul unei alte persoane.

Articole recomandate

Un profesor din Gorj a fost găsit spânzurat, în prima zi de școală

admin

Distracția localnicilor din Câlnic s-a terminat. Sonda cu apă termală a fost închisă

admin

Primăria Târgu-Jiu preia Cinematograful ”Sergiu Nicolaescu”

admin

Ministrul Sănătăţii, Alexadru Rafila vrea reîmpărţirea atribuţiilor între DSU şi Ministerul Sănătăţii

admin

Băgată în spital de concubin

admin

Tudor despre spectacolele lui Romanescu: „a reușit să aducă turiști din Bălești, Telești. Cei mai îndepărtați, au venit din Mătăsari”

admin

Mașină de poliție, parcată pe un loc rezervat mașinilor persoanelor cu handicap

admin

Octogenar dat dispărut. A plecat cu mașina și nu s-a mai întors

admin

Noi promisiuni pentru finalizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu

admin

Investiția de la Hurezani, finalizată. S-au cheltuit 200 de milioane de euro!

admin

Acțiune pentru prevenirea și combaterea sustragerii de material lemnos

admin

O prezicătoare a ajuns în arest după ce a păcălit o motreancă

admin

Accident grav de circulație un autoturism a rupt un stâlp

admin

Cod galben de ninsori în Gorj

admin

Amenzi uriașe pentru angajații care nu se vaccinează anti-Covid

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult