Opinia Gorjului

Se pregătesc controale de amploare la automatele de cafea! În ce condiții vor mai funcționa aceste aparate!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va verifica, în perioada următoare, automatele de cafea de la nivelul întregii țări, potrivit unui anunț făcut de Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). De asemenea, funcționarea fiecărui aparat va fi autorizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„În prezent, avem o acţiune de control care va începe la nivel naţional şi care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, reiese că nu au dreptul să funcţioneze outdoor, ci numai indoor. De asemenea, nu au voie să funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau… cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreţi dumneavoastră…Machiatto nu e machiatto… La automatele de cafea „nicht” cafea măcinată. Intrăm în foarte multe amănunte. Din nefericire, nu voi încasa eu, ca de obicei. Noi decât constatăm şi sunt alte entităţi care vor face asta. ANSVSA va trebui să meargă la fiecare loc în care un automat de cafea se instalează. Acolo va primi autorizaţie de funcţionare. Deja, am dat informări către ANSVSA şi ANAF”, a afirmat Pîrvu, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a precizat că instituţia pe care o conduce a discutat cu patronatele din domeniu „cărora le-am spus, de bun-simţ, să le scoată ei, ca să nu venim să le scoatem noi”.

„Am discutat cu patronatele cărora le-am spus, de bun-simţ, să le scoată ei ca să nu venim să le scoatem noi… Ei au spus că le vor scoate în următoarea perioadă, de 14-15 zile, după care se vor duce frumos ca orice cetăţean civilizat să desfăşoare o activitate să-şi ia toate autorizaţiile necesare să funcţioneze. Înainte nu existau nişte norme, aceste automate fiind amplasate în baza unei autorizaţii acordate de către primărie, nu de ANSVSA. Mai vorbim aici şi de o fiscalizare aici. Ca idee, sunt cam 100.000 de automate… deci, nu sunt puţine. Vrem să ştim că atunci când mergem la mare şi vrem să ne luăm o cafea de la automat să nu fie cu nisip…”, a menţionat şeful ANPC.
sursa: a1.ro

Articole recomandate

Start spre EURO 2020 pentru „tricolori!”

admin

Aurora boreală ar putea fi văzută și din România în această seară

admin

Alegeri prezidențiale 2019. Când are loc turul 2

admin

Mai mulţi abonaţi din reţeaua Orange, nu pot suna sau intra pe internet

admin

Liviu Vârciu, despre cea mai neagră perioadă din viața lui: „Nu aveam 200 de dolari să plătesc chiria. Și venisem de la L.A., 10.000 de dolari pe zi”

admin

Cea mai friguroasă lună aprilie din istorie în România: -26 de grade Celsius

admin

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Brăila! A crezut că bea țuică, dar era de fapt otravă

admin

Primele declarații ale femeii care a desfigurat-o pe Cristina Joia: ”Mi-a rupt ștergătorul de la mașină și m-a înjurat”

admin

Zece polițiști de la rutieră din Timiș, reținuți pentru că luau mită. Unde ascundeau banii

admin

Anunțul făcut de Monica Anisie! De luni începe distribuţia pentru lotul al doilea de tablete. 108.800 de dispozitive vor ajunge la elevi

admin

Planurile de vacanță a sute de români au fost date peste cap din cauza lockdown-ului din Austria

admin

A vrut să obțină certificatul verde într-un mod inedit! Un italian a încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon

admin

Orbana anunțat noi reguli pentru românii care se întorc din străinătate

admin

Anamaria Prodan, primele declarații după ce Laurențiu Reghecampf a anunțat oficial divorțul lor: “Vorbim”

admin

Cazul „Ciprian Marica” se repetă în politică. Consilieră PNL, prinsă de soțul ei în timp ce se iubea cu un membru PSD

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult