Opinia Gorjului

Se pregătesc controale de amploare la automatele de cafea! În ce condiții vor mai funcționa aceste aparate!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va verifica, în perioada următoare, automatele de cafea de la nivelul întregii țări, potrivit unui anunț făcut de Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). De asemenea, funcționarea fiecărui aparat va fi autorizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„În prezent, avem o acţiune de control care va începe la nivel naţional şi care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, reiese că nu au dreptul să funcţioneze outdoor, ci numai indoor. De asemenea, nu au voie să funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau… cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreţi dumneavoastră…Machiatto nu e machiatto… La automatele de cafea „nicht” cafea măcinată. Intrăm în foarte multe amănunte. Din nefericire, nu voi încasa eu, ca de obicei. Noi decât constatăm şi sunt alte entităţi care vor face asta. ANSVSA va trebui să meargă la fiecare loc în care un automat de cafea se instalează. Acolo va primi autorizaţie de funcţionare. Deja, am dat informări către ANSVSA şi ANAF”, a afirmat Pîrvu, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a precizat că instituţia pe care o conduce a discutat cu patronatele din domeniu „cărora le-am spus, de bun-simţ, să le scoată ei, ca să nu venim să le scoatem noi”.

„Am discutat cu patronatele cărora le-am spus, de bun-simţ, să le scoată ei ca să nu venim să le scoatem noi… Ei au spus că le vor scoate în următoarea perioadă, de 14-15 zile, după care se vor duce frumos ca orice cetăţean civilizat să desfăşoare o activitate să-şi ia toate autorizaţiile necesare să funcţioneze. Înainte nu existau nişte norme, aceste automate fiind amplasate în baza unei autorizaţii acordate de către primărie, nu de ANSVSA. Mai vorbim aici şi de o fiscalizare aici. Ca idee, sunt cam 100.000 de automate… deci, nu sunt puţine. Vrem să ştim că atunci când mergem la mare şi vrem să ne luăm o cafea de la automat să nu fie cu nisip…”, a menţionat şeful ANPC.
sursa: a1.ro

Articole recomandate

Cât rezistă coronavirusul pe mâncarea congelată ?

admin

Simona Halep a ajuns la stână, în vârful muntelui, pe Transalpina

admin

Schimbare majoră în Codul Rutier. Toți șoferii trebuie să știe asta

admin

Bilanț tragic! Italia are peste 10.000 de morți și a trecut de 90.000 de cazuri de coronavirus

admin

Imagini șocante! Un polițist s-a sinucis în fața iubitei sale

admin

Ultimele imagini cu ea în viață! Unde a fost filmată Mihaela, una dintre presupusele victime ale criminalului în serie din Caracal

admin

La un pas de tragedie! Copil de 12 ani, electrocutat după ce s-a urcat pe vagonul unui tren pentru un selfie

admin

De ce purta Gheorghe Dincă genunchiere când a fost săltat de polițiști

admin

Comunicat MAE: mesaj pentru români, după ce în Guvernul din Italia a decretat starea de urgență

admin

Bătaie între medici, pe holul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

admin

Guvernul a decis! S-a adoptat OUG pentru amânarea ratelor cu până la 9 luni. Cererea de amânare, până la sfârșitul stării de urgență

admin

Noul bilanț al victimelor care au contractat coronavirusul în România

admin

Ce amenzi vor primi cei care nu poartă mască de protecție după 15 mai, în timpul stării de alertă

admin

”Cazul Caracal e una dintre cele mai mari tragedii din România”

admin

Un Boeing 737-800 MAX s-a prăbușit la ora 8.44 dimineața! Toate cele 157 de persoane au murit

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult