14 octombrie 2019
Opinia Gorjului

VREMEA luni, 4 martie. Temperaturi în creştere semnificativă.


Luni, 4 martie. Vremea va deveni caldã în toate regiunile, iar valorile termice vor creşte semnificativ faţã de intervalul anterior

Cerul va avea înnorãri temporare în vestul, centrul şi nordul ţãrii şi doar la începutul zilei vor fi posibile fulguieli în nordul Carpaţilor Orientali şi precipitaţii slabe, predominant ploi în Maramureş. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar în rest va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8…10 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral, pânã în jurul a 18 grade, local în Banat şi Oltenia. Dimineaţa, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã.

ÎN ŢARĂ

Luni 

Valorile termice vor creşte semnificativ faţã de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldã în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri temporare în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în a doua parte a nopţii de luni spre marţi va ploua slab în Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi pe arii restrânse în Banat, în timp ce în zonele montane aferente vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde în a doua parte a intervalului se vor depãşi 70…90 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8…10 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral, pânã în jurul a 18 grade, local în Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, izolat mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã.

Marti 

Vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã datã, deşi în vestul, centrul şi nordul teritoriului temperatura aerului va marca o scãdere uşoarã. Cerul va avea înnorãri temporare; în cursul zilei va ploua slab, pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar noaptea, local în sud, nord şi nord-vest, exceptând zona Maramureşului, unde vor fi şi lapoviţe sau ninsori. La munte, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri temporare în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi la cote mai reduse, ziua şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi pânã în jurul a 18 grade, local în Muntenia, vestul Dobrogei şi extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Miercuri 

Valorile termice, deşi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în nordul, centrul şi estul ţãrii, unde local va ploua slab. În zona de munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar izolat şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni şi 16…18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.

sursa: mediafax.ro

Sursa Gorj Domino

Articole recomandate

Și-a lăsat fiul de 11 ani să conducă mașina prin Novaci!

admin

O firmă de construcţii vrea să scoată o biserică la licitaţie! Care este motivul

admin

PENSII PENTRU MINERI, NU, PENTRU ȘOFERII PARLAMENTULUI, DA!

admin

Prețuri duble! Un produs de bază în alimentația românilor s-a scumpit

admin

Ne-am putea lua ADIO de la banane! Specialiștii fac EFORTURI DISPERATE pentru a le salva

admin

Lidl majorează salariile. Care este cel mai mic salariu oferit de retailer

admin

Ți-ai planificat o vacanță în străinătate și folosești țigări electronice? Poți ajunge la ÎNCHISOARE dacă nu știi asta!

admin

CLUBUL PANDURII, AMENDAT PENTRU NEPLATA SALARIILOR

admin

Eurodeputații au propus ca ultima trecere la ora de vară să aiba loc la sfârșitul lunii martie din 2021

admin

Dosar penal pentru un bărbat din Polovragi după ce și-a amenințat soția cu moartea!

admin

Tânăr de 37 ani din comuna Stejari a fost găsit spânzurat

admin

Reținuți după ce au furat un laptop dintr-o cameră de hotel din Târgu Jiu

admin

Prima demisie din PSD Gorj!

admin

Anunț MORTUAR!

admin

O casă din Runcu a luat FOC azi-noapte! FOTO

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult