Opinia Gorjului

Traian Băsescu cere, urgent, introducerea stării de urgență! ”S-a ridicat prea devreme!”

Traian Băsescu, fostul președinte al României în două mandate, cere urgent reintroducerea strării de urgență! Băsescu mai spune că starea de urgență care a activat timp de două luni în primăvara a fost ridicată prea devreme.

Președintele onorific al PMP a lansat, duminică seara, la România TV, un atac la guvern, spunând că deciziile se iau pompieristic. Acesta spune că, pentru a se stopa pandemia, trebuie declarată starea de urgență. „Nu se poate să carantinezi oamenii în baza comandantului operațiuni, ci doar a președintelui României. Nu comentez ce spune Raed Arafat. Justiția îmi dă dreptate mie pentru că suspendă ordinele comandantului acțiunii. 

E atât de mic față de dezastrul pe care îl provoacă. Luați o Constituție și citiți. Poate înțelege și premierul și ministrul de Interne și comandantul operațiunii. Dacă vreți să mă aduceți în discuție cu un om inconștient, nu despre Arafat vreau să discutăm. Noi, românii, putem să râdem de noi. Adică, așteptăm 9 la mie, în loc să le iau când am descoperit primul caz. La orașul Sibiu a făcut cineva o testare să vadă unde este concentrarea. Bucureștiul e asediat, a făcut cineva o testare. Se lucrează ca la pompieri, dăm toți cu tulumba cu apă unde e focul mai mare”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu cere, urgent, introducerea stării de urgență! ”S-a ridicat prea devreme!”

Fostul președinte al României mai spune că starea de urgență din primăvară ar fi trebuit menținută o mai lungă perioadă. ”S-a ridicat prea devreme starea de urgență. Și acum, în ceasul al 12-lea, sunt luate decizii cu jumătăți de măsură. Aș lăsa să circule doar un tren pe fiecare direcție, ce ne trebuie câte 3 către Suceava, Timișoara, pentru că se duce virusul de colo, colo. STB ventilează virusul prin toate cartierele Bucureștiului. Arafat își asumă să instituie carantină și polițiștii ce să facă, pentru că el e un secretar de stat în MAI?

Critic modul cum se iau măsurile, cu pierderi foarte mari. Dacă s-ar lucra chirurgical, cu peste 100.000 de teste, am vedea unde trebuie făcute carantinările și izolate localitățile. Dacă vrem să stopăm pandemia, trebuie raționalizat transportul public, funcționarii să lucreze de acasă și introducerea stării de urgență. Fără stare de urgență, nu poți suspenda drepturile constituționale. Acum, trebuie introdusă starea de urgență pentru a stopa decesele”, a mai spus Traian Băsescu.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Înălțarea Domnului 2019. Tradiții și obiceiuri

admin

FOTO | Accident groaznic la Hundeoara! Un tânăr de 28 de ani a murit pe loc

admin

“Fetele sunt la mine” A cerut bani pentru a le elibera

admin

România intră în Scenariul 4. Ce interdicții drastice ne vor fi impuse de săptămâna viitoare

admin

Zeci de mii de români cer Legea Alexandra! Ce prevede proiectul

admin

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost dus la Penitenciarul Rahova

admin

O nouă mutație a virusului SARS-Cov-2 a fost descoperită în Germania. Noua tulpină diferă de cele apărute în Africa de Sud și Anglia

admin

A fost prins! Cine este bărbatul care a sunat-o pe mama Alexandrei și i-a cerut 3.500 de euro pentru a-i elibera fiica

admin

Donald Trump și-ar putea pierde și soția după ce a pierdut Casa Albă

admin

Coronavirus România. Numărul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 1185

admin

Coronavirusul a făcut ravagii în Italia! Oamenii nu mai ies din case, iar magazinele sunt goale

admin

Un bărbat din Iași și-a înscenat un jaf de frica soţiei, după ce a pierdut banii la păcănele! A fost dat de gol de camerele de supraveghere

admin

Dueluri de vis în sferturile de finală ale Champions League și Europa League!

admin

Marea Britanie începe vaccinarea anti-COVID-19. Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip se vor vaccina și ei

admin

Coronavirus România 25 august. 1.060 de noi infectări în ultimele 24 de ore

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult