Opinia Gorjului

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbuneștia fost desemnat ca unitate medicală pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, care a fost desemnat ca unitate medicală pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, a fost golit de pacienți. Toți bolnavii internați în spital au fost externați, pentru că nu reprezentau cazuri urgente. „În urmă cu câteva zile, printr-un ordin semnat de domnul doctor Arafat, începând cu data de 24 martie s-au interzis intervențiile chirurgicale care nu reprezentau urgență , precum și alte internări. Pacienții au început să fie externați din spital“, a spus Constantin Târziu, directorul Spitalului Județean din Târgu Cărbunești.

Circuite speciale pentru cadrele medicale

La nivelul fiecărei secții vor fi înființate circuite speciale pentru personalul medicale, pentru a evita răspândirea infecțiilor. „Vor fi luate măsuri suplimentare. Încercăm la nivelul fiecărei secții să existe circuite pentru personalul medical, pentru că este foarte important să existe aceste circuite ca să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat la alte spitale din țară“, a mai precizat Constantin Târziu.

15 paturi la Terapie intensivă

Ministerul Sănătății va trimite aparatură și echipamente de protecție către spitalul de la Târgu Cărbunești. „Am discutat cu reprezentanții Ministerului Sănătății, în ceea ce privește dotarea cu aparatură care va sosi la terapie intensivă, echipamente de protecție și substanțe dezinfectante. Ni s-a cerut o listă pe care am trimis-o la minister“, a spus managerul spitalului.

15 paturi pentru terapie intensivă vor putea fi puse la dispoziția bolnavilor. „Putem să punem la dispoziție 15 paturi pentru terapie intensivă cu posibilitate de creștere a numărului de paturi. La Terapie Intensivă sunt cinci medici, dar am solicitat suplimentarea cu încă unul sau doi ca să se poată lucra în echipe“, a precizat Constantin Târziu.

12 asistenți vor fi chemați să lucreze în cadrul spitalului

12 asistenți care își desfășoară activitatea la două centre de sănătate vor fi chemați să lucreze în cadrul spitalului pentru că este nevoie de suplimentarea personalului pentru unele secții.

Directorul Spitalului de Urgențe din Târgu Cărbunești susține că decizia care a fost luată de desemnare a unității medicale pentru tratarea cazurilor de COVID-19 a indus o stare de îngrijorare în rândul personalului medical: „Am fost luați prin surprindere de decizia care a fost luată pentru că în urmă cu câteva zile se anunțase că spitalele de urgență nu vor fi spitale COVID-19. Oamenii sunt foarte îngrijorați, pentru că am format o familie de medici tineri, care au familii cu copii. Privim cu responsabilitate această situație“

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Polițiștii îi păzesc pe oameni să nu iasă din case

admin

Medic gorjean obligat de instanța de judecată să achite despăgubiri

admin

Betonul amprentat din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, desprins cu mâna

admin

Albă neagră cu schimbarea conducerii CJAS Gorj

admin

Să vezi și să nu crezi! Un individ din Gorj a fost filmat în timp ce se plimbă pe străzi cu un bărbat ținut în lesă

admin

Reținuți pentru furturi în Gorj

admin

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă din Târgu Cărbbunești

admin

Vulpile din Gorj, vaccinate antirabic

admin

Încep licitațiile pentru spațiile de la Stadion. Afaceriștii, așteptați cu ofertă de preț!

admin

Principalele componente ale laboratorului genetic care va depista infecţiile cu COVID-19 au sosit

admin

Funcționara de la Primăria Albeni terorizată de primar a ajuns în spital

admin

Motelul Lainici, transformat în sediu pentru Ocolul Silvic Eparhial

admin

Taxa pe activitatea de pe stadionul municipal! Pandurii Târgu Jiu exceptați de la plată!

admin

Senatorul PSD de Gorj, Florin Cârciumaru a fost lăsat fără permis de conducere

admin

Târgujian acuzat de tâlhărie. A pătruns în locuința fostei concubine

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult