22 septembrie 2019
Opinia Gorjului

Spații de agrement de peste 2000 de metri în zona gri a municipiului Târgu Jiu

O nouă investiție de 1,5 milioane de lei în cartierele uitate din Târgu Jiu. Zona din apropierea fostei Fabrici de Pâine va beneficia de un spațiu de agrement ce va fi amenajat pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați. Se anunță investiții consistente și în ceea ce privește colectarea apelor pluviale din apropiere.

„Este vorba de intenția noastră de a dezvolta acele perimetre din municipiu care nu au beneficiat de investiții de foarte mult timp. Astfel, zona cuprinsă între străzile Tușnad, Zambilelor și Ulmului va beneficia de un spațiu de agrement ce va fi amenajat pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați și de investiții consistente în ceea ce privește colectarea apelor pluviale.

Avem în vedere realizarea a trei părculețe prevăzute cu alei pietonale, spații verzi, sistem de irigare, sistem de supraveghere video, loc de joacă pentru copii, aparate de fitness, instalații de iluminat moderne și mobilier urban.Ținând cont că suprafața este traversată de un canal colector de ape pluviale, este prevăzută și curățarea acestuia pe o lungime de 200 de metri (decolmatare și înlocuirea plăcilor de beton)”, a declarat Marcel Romanescu.

1,5 milioane de lei

Lucrările vor fi legate de alte proiecte pe care autoritățile locale de desfășoară deja. „Investiția în valoare de 1,5 milioane de lei este prevăzută printr-un program finanțat din fonduri europene ce vizează dezvoltarea integrată în beneficiul membrilor comunității locale. Totodată, în zona respectivă, Primăria Municipiului Târgu Jiu realizează alte două proiecte cu finanțare de la bugetul local.

Acestea vizează realizarea colectoarelor care urmează să preia apele pluviale de pe strada Ulmului, aflată în zona adiacentă parcurilor de care am vorbit, precum și colectorul de pe strada Zambilelor. Valoarea acestor lucrări, care vor rezolva problemele canalizării de aici, se ridică la suma de 600.000 de lei”, a mai declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

DOSARE PENALE, ÎN TRAFIC

admin

CAUTAT DE TREI ZILE PENTRU JAF

admin

BĂRBAT ARESTAT, SPÂNZURAT ÎN PENITENCIAR

admin

Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj în control la agenții economici

admin

Investiția de la Hurezani, finalizată. S-au cheltuit 200 de milioane de euro!

admin

Exploatare “cu cântec”, din pădurea Drăgoieni

admin

Femeie rănită, după ce o bucată de stâncă s-a desprins și a căzut peste o mașină, pe Defileul Jiului

admin

Primii bani pentru primăriile din județ. Vezi aici cât a primit fiecare localitate!

admin

GORJENII, PREZENȚI ȘI EI LA PROTEST

admin

O elevă de nota zece din Gorj a rămas însărcinată la doar 13 ani. Toți au înlemnit când au aflat cine a lăsat-o gravidă

admin

Turiștii ar putea să ajungă la Rânca pe un nou drum

admin

Fostul prefect Florescu, îl va investi în funcție pe noul prefect Rujan

admin

INCENDIU LA UN CAMION ÎN MERS

admin

Imaginile dezastrului de la Alunu-Vâlcea. Muncitorii care lucrau pe excavatorul înghiţit de pământ se tem că vor fi concediaţi

admin

CUMPĂRĂTURI CU CARDUL CLONAT

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult