Opinia Gorjului

Se ascut săbiile! Acuze de bani negri în campania electorală

Se încing spiritele în politică. Pe parcurs ce zilele trec și alegerile se apropie starea de somnolență din Gorj dispare. Sesizările curg la Biroul Electoral Județean, lupta se dă, ca de obicei, între marile puteri PSD-PNL.

A început adevărata campanie electorală. Dacă în primele zile, a fost liniște neașteptată, acum, la BEJ s-au înregistrat primele sesizări care vizează fapte ilegale. Cei care au ieșit la atac sunt liberalii gorjeni care au  sesizat membrii Biroului despre faptul că PSD s-ar juca cu legile țării. PNL a sesizat, Biroul Electoral Județean  Gorj cu privire la faptul că PSD Gorj a distribuit materiale electorale ilegale, în comuna Turburea. Reprezentanți ai acestui  partid politic au distribuit materiale electorale ilegale! Este vorba despre tipizate cu caracter electoral, tip broșură, în cuprinsul cărora nu sunt menționate denumirea operatorului economic care le-a realizat, tirajul și codul mandatarului financiar, așa cum prevede legea. Pe toate tipizatele, partidele politice sunt obligate să menționeze tirajul și codul mandatarului financiar, pentru ca orice sumă cheltuită cu scop electoral trebuie să provină din  contul special destinat campaniei electorale.

Broșurile împărțite în comuna Turburea de către PSD, încalcă art. 36, alin(3), lit. a), b), c), d)  din Legea nr. 334 din 17 iulie 2006 (**republicată**), privind finanțarea activității partidelorpolitice și a campaniilor electorale* Conform legilor în vigoare, orice cheltuială pentru campania electorală se face doar din contul de campanie, evidenţa contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală este organizată exclusiv de către mandatari financiari. Legea 334/2006 prevede foarte clar, la art.34 (13) că, ”la data înregistrării oficiale, mandatarul financiar primeşte de la Autoritatea Electorală Permanentă un cod unic de identificare al partidului politic sau al candidatului  independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă”, ori PSD A ÎNCĂLCAT LEGEA, folosind bani negri, care nu provin din contul de campanie, pentru tipărirea de materiale electorale. Faptele sesizate de PNL  constituie contravenții și se sancționează, conform legii, cu amenzi cuprinse între 10.000 și 25.000 de lei,  dare le pot atrage și sancțiuni pecuniare din partea Autorității Electorale Permanente, dat fiind faptul că a fost încălcate acte normative care reglementează finanțarea campaniei electorale. Solicităm PSD să înceteze abuzurile și, măcar în ultimul ceas, să nu-și mai bată joc de legile acestei țări!, susțin liberalii gorjeni.

“Minți întunecate la PNL Gorj!”

Cei acuzați susțin că sesizările liberalilor gorjeni nu se vor confirma. Pliantele electorale ar fi ajuns la cetățeni înainte de începerea campaniei pentru alegerile europarlamentare. “Pe membrii Partidului Național Liberal Gorj i-a apucat, din nou, disperarea și au început să depună plângeri la Biroul Electoral Județean Gorj. Au sesizat faptul că, primarul PSD din comuna Turburea, Ion Bârcă, împarte broșuri în localitate fără ca acestea să conțină elementele de identificare obligatorii într-o campanie electorală. Acuzațiile nu au susținere pentru că noi, Partidul Social Democrat Gorj, cunoaștem și respectăm legea, iar acele tipizate au ajuns la cetățenii din Turburea înaintea  demarării campaniei electorale. Ce deranjează, în realitate, este faptul că Ion Bârcă a obținut, de-a lungul timpului, rezultate politice  excepționale la toate etapele electorale, ceea ce arată implicare și devotament. Și pe plan administrativ, primarul Bârcă a punctat o serie de realizări, care au dezvoltat comuna și care se regăsesc în broșura respectivă .Cum era de așteptat, PNL continuă să ducă o campanie bazată pe împroșcarea cu noroi în cel mai puternic partid, încercând astfel să umple golul lăsat de lipsa proiectelor fiabile pentru comunitățile locale și pentru țară. PSD Gorj rămâne un partid al proiectelor și al bunăstării!”, a transmis PSD Gorj printr-un comunicat de presă.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Lider PLUS: „Județul Gorj este pe ultimul loc la investiții directe străine. Este ocolit pentru că, e din păcate, o clică politică aici care ține prizonieră, în sărăcie o mare parte din populația”

admin

Guvernul a numit noul subprefect de Gorj

admin

Noul Guvern Orban, învestit cu 240 de voturi în Parlamentul României

admin

Adrian Tudor s-a în scris în partidul …

admin

Planurile lui Florescu: la MAI, dar cu gândul la Primăria Târgu Jiu

admin

Gorjenii out din Guvern! Vezi cine și-a dat demisia!

admin

Fără sprijinul PNL, Bobaru va candida ca independent! „Bumbeștenii vor hotărî, nu domnul deputat Vîlceanu”

admin

Cel puțin două variante pentru Târgu-Jiu și Motru la PSD

admin

Ion Ciocea pus la punct de Mihai Weber și Cosmin Popescu

admin

Biroul Electoral Central a RESPINS alianța USR-PLUS

admin

Cristinel Rujan va fi candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu ?

admin

Rușeț, adeziune a PMP. „Cred că a venit momentul să mă implic în viața politică a acestui județ!”

admin

Parlamentul dezbate și votează moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban

admin

PSD Gorj îl propune pe Ciprian Florescu secretar de stat în Ministerul de Interne.

admin

Zid de apărare în jurul viceprimarului PSD din Bustuchin

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult