Opinia Gorjului

Se amână Brexit-ul! Ce trebuie să știe toți românii din UK

Camera Comunelor a respins, joi seară, un amendament care prevedea organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Amendamentul prevedea formularea unei recomandări adresate prim-ministrului „de a cere prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului UE” şi „organizarea unui vot public prin care cetăţenii Marii Britanii să decidă fie în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană în condiţiile stabilite de Parlament, fie rămânerea ţării în Uniunea Europeană”.

Amendamentul a fost respins de membrii Camerei Comunelor cu un raport de voturi de 334 la 85. Camera Comunelor a aprobat miercuri seară proiectul care exclude posibilitatea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, cu amendamentul „în orice circumstanţe”.

Premierul Theresa May a anunţat că va propune oficial Camerei Comunelor o moţiune care prevede amânarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

„Voi propune o moţiune care va prevedea prelungirea pentru scurt timp, în mod limitat, tehnic, a negocierilor cu UE, dacă nu se va aproba un acord până la sfârşitul lunii martie”, a declarat Theresa May. „Uniunea Europeană a fost destul de clară că proiectul de acord Brexit este singurul disponibil. Am putea avea un nou referendum, dar ar apărea riscul să nu mai avem deloc Brexit.

Deputaţii trebuie să înţeleagă şi să accepte că, dacă nu ajungem la un consens în următoarele zile, va fi nevoie de o amânare pe o durată mai mare. Iar o astfel de amânare ne-ar obliga să participăm la scrutinul europarlamentar. Nu cred că ar fi rezultatul corect. Camera Comunelor trebuie să asume consecinţele acţiunilor adoptate”, a subliniat Theresa May.

Jeremy Corbyn dorește să se ajungă la un consens național

La rândul său, Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei laburiste, a reiterat apelul ajungerii la un consens naţional.

„Membrii Parlamentului au exclus în mod clar posibilitatea unui Brexit fără acord, iar Parlamentul trebuie să preia controlul. Voi avea întâlniri cu deputaţii din toate partidele pentru a încerca să găsim un compromis. Prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 fără un obiectiv clar nu este o soluţie. Trebuie să ajungem la un consens asupra modului de a merge înainte”, a spus Corbyn.

Camera Comunelor a respins, marţi seară, Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul. Proiectul de Acord Brexit, care include noile clauze negociate cu Bruxellesul, a fost respins cu un raport de voturi 391/242. În ianuarie, Camera Comunelor a respins proiectul de Acord Brexit cu un raport de voturi de 432/202.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. Theresa May a anunţat luni seară că obţinuse clauze juridice pentru garantarea statutului temporar al măsurilor adoptate la frontiera irlandeză.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Litoralul românesc a fost luat cu asalt de buburuze. Insectele au invadat plajele

admin

Gheorghe Dincă le-a arătat procurorilor ce a făcut cu Luiza Melencu. Mama fetei prezentă la reconstituiri

admin

Un tânăr a fost prins în flagrant, în timp ce introducea în țară droguri de peste un milion de euro

admin

Reacţia Facebook după ce unii utilizatori ai platformelor de socializare au reclamat probleme de funcţionare

admin

De la Mutu fără număr: „Dedic această calificare…!”

admin

Ce alocație vor avea copiii de la 1 august

admin

A murit Viorel Mardare. Ultimele imagini cu el în viață sunt cutremurătoare

admin

Uluitoarea înregistrarea de la Caracal! Noi dovezi ale incompetenței agenților

admin

Începând cu 1 ianuarie, acciza la țigarete va fi aliniată cerințelor impuse de reglementările europene

admin

“Alexandra trăiește”. Iubitul fetei răpite de Gheorghe Dincă, declarații care dau peste cap toată ancheta

admin

Stephen Hawking a prezis coronavirusul în urmă cu 20 de ani: ”E singura soluție…”

admin

Ancheta continuă în cazul morții lui Emi Pian! Clanul Duduianu a fost chemat la Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei pentru audieri

admin

Alexandra Măceșanu trăiește și e în Tunisia?! Alexandru Cumpănașu aruncă bomba în cazul Caracal

admin

Mărturia unei femei rănite în accidentul, care ar fi fost produs de Daniel Chițoiu: ”Poliția va ști totul!”

admin

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial pandemie de coronavirus

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult