Opinia Gorjului

Scandalul „amor în secția de la ATI” s-a terminat. Ce decizie a luat comisia de disciplină

Scandalul poveştii de amor dintre o asistentă medicală şi un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a sfârșit fără urmări, după ce o comisie de disciplină a strâns, timp de două săptămâni, probe de pe camerele video din spital, precum și declarații ale angajaților unității sanitare.

Raportul finalizat vineri, 27 noiembrie, arată că nu se poate vorbi despre un caz concret de întreţinere a unor relaţii intime în incinta spitalului. Astfel, fapta incriminată nu există, iar cele două cadre medicale nu vor avea de suportat consecinţe.

Explicațiile reprezentanților spitalului

Economistul Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a precizat pentru sursa amintită mai sus că îşi însuşeşte punctul de vedere al raportului care, de altfel, ‘‘va fi publicat în scurt timp‘‘ şi pe site-ul spitalului.

Potrivit delaraţiilor acestuia, cei doi, asistenta medicală şi doctorul, s-au întâlnit cu reprezentanţii Comisiei de anchetă a spitalului în prezenţa unui avocat. Şi medicul, şi asistenta, au precizat că refuză să răspundă la întrebări legate de acest subiect, întrucât cazul se bazează pe o reclamaţie anonimă.

La rândul lor, colegii din secţia ATI, acolo unde s-ar fi consumat posibila partidă de amor semnalată de presă, au declarat în faţa comisiei că nu au sesizat nereguli de acest gen, pe durata perioadelor de serviciu efectuate în ultimele săptămâni.

„Personal, refuz să cred că lucrul incriminat ar fi avut loc”, a mai precizat Dumitru Vienescu, care a adăugat că nu a primit niciun fel de telefon sau alt gen de mesaj pe tema incriminatului raport sexual, care să fi venit din partea unei terţe părţi, dat fiind că medicul în cauză este căsătorit.

Medicul, detașat la Târgu Jiu

Oficialul spitalului a mai spus că medicul în cauză este detaşat la Târgu Jiu prin Ordin de ministru, dată fiind lipsa cadrelor medicale de specialitate, începând cu 18 noiembrie, urmând ca la mijlocul lui decembrie să se întoarcă acasă. La rândul ei, asistenta medicală e de cinci ani angajată a spitalului.

„O tură de serviciu în secţia ATI a spitalului nostru include permanent prezenţa a patru, cinci persoane calificate, dintre care cel puţin una este medicul de gardă. Nu văd cum o asemenea posibilă faptă s-ar fi putut consuma pe durata unei gărzi, vă spun cu toată sinceritatea”, a mai declarat Dumitru Vienescu, cel care asigură managementul spitalului din noiembrie 2019, fiind însă angajat al acestuia din 1998.

Ce s-a întâmplat

„În perioada 19 – 26.10, acesta (medicul rezident – n.r.), deşi însurat, a petrecut cu colega noastră, (…), asistentă recunoscută pentru aventuri, inclusiv cu unul dintre directorii spitalului. Problema este că, colega noastră, în perioada respectivă, a fost depistată pozitiv la testul rapid din 19 şi testul PCR din 23.10.2020.

Şi acum vine partea cea mai gravă: În data de 26.10.2020, deşi doctorul (…) a stat în aceeaşi cameră la un hotel de lângă spitalul nostru (…), a venit la serviciu, în cadrul secţiei ATI, fără să intre în izolare, reuşind să se înregistreze, în această perioadă, cât şi premergătoare, foarte multe cazuri de pozitivaţi din rândul colegilor noştri”, se mai arată în sesizarea nesemnată care a fost trimisă conducerii spitalului şi Ministerului Sănătăţii.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Uniforma, obligatorie în școli. Câți bani vor primi copiii pentru haine

admin

Cei doi olandezi care au încercat să intre în România cu 84 de kilograme de heroină au fost arestați

admin

Coronavirus România 4 decembrie. Anunțul GCS: au murit 176 de persoane

admin

”Cazul Caracal e una dintre cele mai mari tragedii din România”

admin

Noul coronavirus a făcut până acum 717 morţi în China

admin

Incredibil! Ce vrea să primească Gheorghe Dincă, zilnic, în arest

admin

Alegeri europarlamentare și Referendum. Buletine pentru Referendum, oferite numai la cerere

admin

Amendă de 20.000 de lei la Brașov, pentru o femeie care a venit din Italia! A refuzat izolarea: „Dacă mă enervez mă duc în tot blocul!”

admin

Jaf ca-n filmele cu proști! Hoț căutat de polițiști după ce a încercat să fure dintr-o bancă

admin

Femeia care a desfigurat-o pe Cristina Joia, arestată preventiv pentru 30 de zile

admin

Klaus Iohannis a promulgat legea! Salariile unor bugetari au crescut cu 25%. Cine beneficiază de această schimbare

admin

“Fetele sunt la mine” A cerut bani pentru a le elibera

admin

Alegeri prezidențiale 2019. Lista secțiilor de votare din străinătate

admin

Lista noilor restricții care intră în vigoare astăzi. Se limitează circulația pe timp de noapte

admin

Germania a scos județele Gorj şi Neamţ de pe lista zonelor de risc

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult