Opinia Gorjului

PSD va vota orice moţiune care ajunge în plenul Parlamentului

Parlamentarii social-democraţi vor vota orice moţiune care ajunge în plenul Parlamentului şi invită PNL şi USR PLUS la discuţii pe text, a declarat luni prim-vicepreşedintele PSD, deputatul Sorin Grindeanu.

“Ieri, preşedintele PSD a comunicat exact linia PSD. Nu ne-am schimbat punctul de vedere. Vom vota orice moţiune care ajunge în plen. Doi – invităm pe ceilalţi, ceea ce ei n-au făcut vizavi de noi, să vină, să avem discuţii inclusiv pe textul moţiunii şi să semneze moţiunea PSD-ului, astfel încât să plece acest guvern acasă”, a declarat Grindeanu, la Parlament, după o şedinţă a parlamentarilor PSD.

El a explicat că, în şedinţa Birourilor permanente reunite, au existat “nişte acuze” între PNL şi USR PLUS “cum se fură unii pe alţii” şi a spus că reprezentaţii PSD din Birourile permanente sunt 8 din 26, astfel că nu de ei depinde cvorumul de şedinţă.

“Cei de la PNL spuneau că sunt semnături false, cei de la USR spuneau că e adevărat că sunt scanate, dar au acolo oamenii. Noi nu vrem să intrăm în acest circ şi am preferat să adoptăm această soluţie (să plece – n.r.), că e un circ în actuala putere. Eu nu ştiu până astăzi cei de la USR să-şi fi dat demisia. (…) Asistăm, aşa, la un circ în interiorul puterii şi ne cer nouă, celor de la PSD, să venim aşa ca o măciucă şi să rezolvăm circul între ei. Să şi-l rezolve. În acest moment este această moţiune depusă, o vom vota când va ajunge în plen. (…) Noi vrem să plece Cîţu, dar vrem să plece şi Barna, şi Ghinea, şi Drulă şi Năsui, vrem să nu vină înapoi Vlad Voiculescu”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Prim vicepreşedintele PSD a subliniat că o moţiune de cenzură trebuie depusă atunci când şansele ei de adoptare sunt cele mai mari.

“Când sunt cele mai mari? Când vom avea cele 234 de voturi. (…) În momentul în care cei de la USR şi-au dat demisia, înseamnă că au trecut în opoziţie. Trecerea în opoziţie înseamnă coordonarea anumitor mişcări politice între USR şi PSD. Atitudinea asta, în care noi am venit cu un text şi am invitat toate partidele doritoare să vină şi să semneze moţiunea noastră şi să discutăm inclusiv pe text, s-a lovit pe partea cealaltă de o acţiune din asta “pe repede înainte””, a adăugat el.

Articole recomandate

Preşedintele USR, Dacian Cioloş începe negocierile pentru formarea noului guvern

admin

Funcționarii Primăriei comunei Bumbești Pițic, ocupați cu prepararea mâncării

admin

Dan Barna a intrat în autoizolare

admin

Gabriela Târsu a demisionat din PSD Gorj

admin

Bani pentru toate primăriile din Gorj. Weber: Să nu vină cu sume umflate fără justificare

admin

Șeful Consiliului Județean, Cosmin Popescu, despre Romanescu: are o problemă!

admin

Romanescu: Primarii de la PSD vor veni spre PNL. Weber: Ne-am bucura ca partidul să scape de asemenea elemente!

admin

Cârciumaru: “Nu voi candida pentru încă un mandat la Primăria Târgu Jiu. E timpul să vină și alți colegi, mai tineri, care să intre în aceste competiții electorale”

admin

Marcel Romanescu și Dan Vîlceanu nu vor să îngroape securea războiului. Vîlceanu: „Există o antipatie a domnului Romanescu”

admin

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

admin

Biroul Electoral Central a RESPINS alianța USR-PLUS

admin

M. Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei, în vizită la Gorj

admin

Săvoiu Ion: Lăsați pisicile independente și vedeți-vă de voi!

admin

OUG care reglementează organizarea anticipatele, publicată în Monitorul Oficial

admin

Gorjenii out din Guvern! Vezi cine și-a dat demisia!

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult