23 septembrie 2019
Opinia Gorjului

PSD Gorj se debarasează de primarii trădători. Primul: Ion Ciocea!

După trei ani de zile de tărăgăneli PSD Gorj pune capăt colaborării cu Ion Ciocea. Încetarea mandatului edilului din Bustuchin atârnă de o hârtie făcută de secretarul comunei. Prefectura Gorj așteaptă referatul de
la funcționarul public pentru a dispune un ordin de eliberarea din funcție. Locul lui Ion Ciocea ar putea fi luat de viceprimar, un pesedist cu acte în regulă.

PSD Gorj a înaintat Prefecturii mai multe documente care fac dovada greșelii asumate de Ciocea.  Practic, pe baza statutului PSD, care nu a fost respectat, Ciocea va rămâne fără funcția publică. „Am primit documentația de la PSD, prin care ni se arată faptul că partidul a luat act de demisia primarului, ca urmare a faptului că, după cum știm cu toții, a candidat ca independent la Senat în anul 2016. Juriștii noștri verifică această documentație și urmează să o trimită către secretarul comunei. Acesta va întocmi un referat care va veni din nou la noi, iar în baza referatului vom da sau nu acest ordin de încetare a mandatului. Dacă se va ajunge aici, există un viceprimar care va prelua atribuțiile de primar. Având în vedere că alegerile locale sunt la anul în mai-iunie, sunt slabe șanse ca Guvernul să organizeze alegeri anticipate. Alegerile anticipate se organizează foarte greu. Cu siguranță nu se va ajunge aici, pentru că trebuie dizolvat consiliul local și deocamdată nu vorbim de așa ceva acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj Corina Belteu.

„A greșit” de bunăvoie

Colegii susțin că deznodământul era previzibil în condițiile în care Ciocea din 2016 până în prezent a atacat în permanență organizația județeană a PSD. „Ca urmare a candidaturii domniei sale ca independent pentru un loc în Parlamentul României, domnul Ciocea s-a abătut de la statutul PSD. În statut este stipulat un lucru cert – în momentul în care candidezi ca independent, îți pierzi calitatea de membru al partidului, lucru care a fost confirmat și de instanțele de judecată. Aceste lucruri conduc acum la pierderea calității de membru PSD și, mai departe, la pierderea calității de primar. S-au purtat discuții de-a lungul timpului și cu domnul Ciocea, dar atitudinea pe care a avut-o în ultima perioadă de timp, și mă refer în special la alegerile europarlamentare, a fost total împotriva PSD. Domnul Ciocea nu doar a cochetat, a fost întrutotul în tabăra unei alte formațiuni politice, gest care a demonstrat încă o dată că domnul Ciocea nu mai avea în perspectivă o reînscriere în PSD”, a declarat Aurel Popescu.

Urmează Cilibiu?

Un alt edil aflat pe lista neagră este primarul din Turceni care la ultimele alegeri, cele europarlamentare, a călcat strâmb făcând campanie celor din ALDE. „Fiecare caz în parte va fi discutat în Comitetul Executiv și se va lua  atitudine pentru fiecare dintre ceilalți membri PSD care nu mai fac dovada că sunt alături de organizația noastră. Doamna Cilibiu nu a făcut niciodată declarații împotriva PSD. Nu știu dacă s-a poziționat vreodată radical împotriva social-democraților din Gorj. Sunt discuții care vor avea loc cu siguranță în Comitetul Executiv și cu privire la implicarea doamnei Cilibiu în campania electorală a ALDE Gorj. Nu pot să răspund în acest moment dacă cei doi primari, doamna Cilibiu de la Turceni și domnul Ciocea de la Bustuchin, vor mai candida din partea PSD la următoarele alegeri locale. Este o alegere pe care fiecare dintre cei doi o va face la momentul respectiv”, a mai declarat președintele PSD Târgu Jiu.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Participare redusă la dezbaterea bugetului

admin

Biroul Electoral Central a RESPINS alianța USR-PLUS

admin

Săvoiu: ”Avem un SISTEM în care au fost promovați toți nepricepuții și toate tutele”

admin

Schimbare de planuri! Încă un sondaj, la PSD

admin

FONDURI EUROPENE, PESTE CAPUL GUVERNULUI

admin

Banța: Romanescu se dezbracă de caracter

admin

Vicele Aurel Popescu avertizează: „În buget sunt cifre care ne pot trimite în fața organelor de cercetare”

admin

SPRIJIN PENTRU ANULAREA TAXEI DE 2%

admin

Romanescu se opune majorării salarilor

admin

Dezamăgiri politice

admin

Primarii, încurajați să dea statul în judecată

admin

EUROPARLAMENTAR: FONDUL DE INVESTIȚII, AFACEREA LUI DRAGNEA

admin

VICELE TUDOR, PREGĂTIT DE LUPTA ELECTORALĂ

admin

PESTE DOUĂ MILIOANE DE LEI LA EUROPARLAMENTARE

admin

Prunariu: Sper să facem echipă bună în continuare pentru PSD Gorj.

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult