Opinia Gorjului

Proprietarii imobilelor- pericol, amendați de Poliția Locală Târgu Jiu

Zeci de imobile pericol în Târgu Jiu. Polițiștii locali au făcut inventarul construcțiilor ilegale din oraș descoperind mai multe imobile care pun în pericol viața cetățenilor. S-au aplicat amenzi contravenționale pentru neluarea măsurilor necesare cu privire la repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță a locuințelor.

În perioada, 01.01.2019 – 30.06.2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au efectuat verificări în scopul depistării lucrărilor de construcții executate fără autorizație de construire, precum și a lucrărilor de construcții care nu respectă documentația tehnică ce a stat la baza eliberării autorizației de construire.

Au fost constatate 38 abateri contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, pentru construcții realizate fără autorizații de construire/desființare sau pentru construcții realizate fără a respecta documentația tehnică ce a stat la baza eliberării autorizației de construire. În urma acțiunilor și controalelor efectuate, s-au constatat 4 posibile fapte de natură penală, prevăzute de art. 24, lit. a) și b) din Legea nr. 50/1991, fiind întocmite procese verbale de constatare, conform prevederilor Codului de Procedură Penală în scopul sesizării instanțelor de judecată.

Într-una din cele patru situații a fost vorba despre lucrări de construcții realizate fără autorizație de construire la o construcție aflată în zona de protecție a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, a transmis Poliția Locală.

Pericol public

În urma controalelor efectuate s-a descoperit că pe raza municipiului există mai multe imobile care sunt într-o stare avansată de degradare. De asemenea, au fost identificate 19 imobile și împrejmuiri aflate în stadiu avansat de degradare, ai căror deținători legali au fost înștiințați cu privire la obligația de a le întreține în mod corespunzător, prin efectuarea reparațiilor necesare, refacerea finisajelor degradate, zugrăvire, spălarea și înlocuirea geamurilor, pentru neconformitate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În urma verificărilor efectuate, 2 asociații de proprietari au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare, pentru neluarea măsurilor necesare cu privire la repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță a blocurilor de locuințe. Până în prezent, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a notificat 170 asociații de proprietari de pe raza municipiului Târgu Jiu, au mai declarat oficialii.

Amenzi usturătoare

Conform documentelor întocmite de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții,  în perioada 01.01.2019 – 30.06.2019, au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 214.000 lei pentru nerespectarea disciplinei în construcții, afișajului stradal și protecția mediului.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Modificări în pieţele din Târgu-Jiu în mai multe sectoare

admin

Romanescu îi amenință pe viceprimari că îi lasă fără secretare

admin

Hoți minori, prinși după declanșarea sistemului de alarmare

admin

Reținuți pentru furturi în Gorj

admin

Scandalagii, băgați în arest

admin

Drumul expres Târgu Jiu-Craiova, șantier din 2021

admin

Doi adolescenți din Motru, în arest după ce au furat bani dintr-un autoturism

admin

Târgujian acuzat de tâlhărie. A pătruns în locuința fostei concubine

admin

Viorica Băltărețu hărțuită din nou de primarul comunei Albeni: pusă să dea explicații de ce a stat de vorbă câte 10 minute cu trei cetățeni

admin

Fată de 15 ani, violată în mod repetat de tată său

admin

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost demis

admin

Pronunțarea sentinței în dosarul lui Toni Grebă, amânată

admin

150 de amenzi aplicate în doar trei zile de către polițiștii gorjeni transportatorilor de persoane și mărfuri

admin

Fostul prefect Florescu, îl va investi în funcție pe noul prefect Rujan

admin

Au bătut palma! FCSB va juca meciurile din cupele europene la Târgu Jiu » Primarul insistă pe lângă Becali: „Steaua să joace și în campionat aici”

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult