14 decembrie 2019
Opinia Gorjului

Programul manifestărilor de 1 Decembrie. 2000 de porții de fasole cu ciolan!

Autoritățile târgujiene au definitivat programul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie. Pe lângă tradiționalele porții de fasole cu ciolan, cetățenii vor avea parte și de o paradă militară dar și concerte în aer liber. Se va aprinde iluminatul festiv și, spre seară, în centrul orașului va concerta formația Zdob și Zdub

Anul acesta parada de Ziua Națională a României va avea loc pe principalul bulevard din Târgu Jiu. Manifestările vor demara la orele 11.00. “Locaţia Paradei de 1 Decembrie va fi Bulevardul Constantin Brâncuşi, exact prin faţa Stadionului Municipal şi a Primăriei.

La ora 11,00 se vor primi oficialităţile, la 11,05 intonarea imnului de stat, la ora 11.10 un Te Deum, la 11.30 o paradă militară, la ora 12,00 un moment artistic susţinut de Ansamblul Doina Gorjului. Ulterior, Direcţia de Protecţie Socială va oferi, aşa cum a procedat în fiecare an, un mediu tradiţional tot în vechea locaţie, la Hotel Brâncuşi, 2.000 de porţii sunt contractate la momentul acesta. După experienţa anilor trecuţi, numărul s-a dovedit a fi suficient pentru doritori. Dacă va fi nevoie, vom găsi şi alte soluţii. Tot de dimineaţa este şi deschiderea târgului de iarnă, pe baza solicitărilor venite de la comercianţi am lăsat căsuţele exact pe locaţiile actuale pentru că anul trecut au spus că aceasta ar fi cea mai bună locaţie pentru ei ca şi vânzători, o să încercăm puţin să creăm un spaţiu adecvat între căsuţe”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Drum închis

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie vor avea loc pe Bulevardul „Constantin Brâncuşi” astfel că circulația va fi oprită pe tronsonul dintre Piața Centrală și Sala Sporturilor dar și pe alte artere. Miercuri vor avea loc repetiții pentru Ziua Națională a României așa că și în această zi vor fi restricții de circulație, anunță primăria.

”Primăria Municipiului Târgu Jiu informează cetățenii că, în zilele următoare, traficul rutier va fi închis pe mai multe artere din oraș pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României. Astfel, în data de 27.11.2019, între orele 09:30 – 12:00 și în data de 01.12.2019, între orele 10:00- 13:00, se închide circulația pe:
– Bulevardul Constantin Brâncuși, tronsonul cuprins între intersecția cu strada Unirii (Piața Centrală) și intersecția cu strada Bicaz (Sala Sporturilor);
– Strada Vasile Alecsandri – tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Constantin Brâncuși și intersecția cu strada 11 iunie 1848;
– Strada Traian, tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Ecaterina Teodoroiu și intersecția cu bulevardul Constantin Brâncuși.

Rutele ocolitoare pentru circulația rutieră vor fi:
– Strada Unirii- strada Geneva- strada Traian- strada Ecaterina Teodoroiu;
– Strada Unirii- strada Jiului- strada Barajelor- strada Ecaterina Teodoroiu;
– Strada Unirii- strada Tudor Vladimirescu- strada Narciselor- strada Ciocârlău- strada Ecaterina Teodoroiu”

Buget

Pentru evenimentele ce vor avea loc în cea mai importantă zi a României, s-au alocat peste 100 de mii de lei. “La ora 17,00 încep concertele în Piaţa Prefecturii. The Dreamers este prima formaţie care va concerta, la ora 18,00 Trooper, la ora 18,55, elevii de la Colegiul Naţional Spiru Haret vor intona imnul de stat, la ora 19,00 se aprinde iluminatul ornamental, după care un spectacol de muzică susţinut de Zdob şi Zdub. Bugetul pentru toate evenimentele de 1 Decembrie este undeva la 150.000 lei”, a mai declarat primarul.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Scaunele de la fostul stadion din Târgu Jiu, oferite cu titlu gratuit mai multor primării

admin

Reclamații de tot „râsul” la ITM Gorj. Vezi cele mai ciudate petiții ajunse pe masa inspectorilor!

admin

Polițiștii au descins la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Au fost ridicate o serie de documente

admin

Anchetă penală la Universitatea ”Constantin Brâncuși”

admin

Avea doar 19 ani și a murit în timp ce se afla la cosit

admin

Investiție inaugurată astăzi de CEO!

admin

Polițiștii locali din Târgu Jiu vor aplica amenzile după introducerea sistemului de achitare a taxei de parcare prin SMS

admin

Creațiile de la Festivalul Strad’Art au fost finalizate. Cum arată lucrările

admin

Încăierare între președintele USR din Bălești și un consilier local de la PNL

admin

MUCEGAI și MIZERIE la o patiserie din Târgu Jiu!

admin

Protest! „15 minute de grevă generală. Gorjul vrea drum expres!”

admin

Începe calvarul! Ceartă pe bani! Condescu: Clubul a stabilit și tarifele pentru cei care doresc să folosească Stadionul. Romanescu: Nu știu ce drepturi ar putea să pretindă, în ce calitate?

admin

A nins pe Transalpina

admin

Un nou Contract Colectiv de Muncă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

admin

Recepția stadionului nu se va face în orice condiții

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult