14 octombrie 2019
Opinia Gorjului

Profesoară acuzată că a lovit un elev cu telefonul mobil în piept

Profesoara de Limba și Literatura Română, de la Școala gimnazială din Bengești Ciocadia, este acuzată că a mai lovit un elev. Este vorba de un copil de 11 ani, din clasa a V-a. Băiatul ar fi fost lovit cu telefonul mobil în piept de către cadrul didactic.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, iar conducerea şcolii a chemat poliţia. Ionel Oană, directorul Şcolii gimnaziale nr. 1 din Bengeşti Ciocadia, a spus că zona unde copilul a fost lovit s-a înnegrit: „Poliţia a venit la faţa locului şi i-a întocmit un nou dosar penal. Copilul este în clasa a V-a. În timpul orei i-a luat telefonul mobil de pe bancă şi i-a dat cu el în piept. A constatat poliţistul şi locul loviturii, pentru că s-a înnegrit. L-a lovit pe copil cu dunga telefonului“.

Un alt elev care ar fi fost lovit de la începutul anului

O acuzaţie asemătoare a fost făcută împotriva profesoarei la sfârşitul lunii trecute. Un alt elev din clasa a V-a s-a plâns de faptul că a fost lovit de cadrul didactic. Şi în acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal.

Profesoara a fost trimisă la un consult psihiatric

Profesoara Iulia Rădulescu nu a primit avizul psihologic pentru a putea profesa din partea cabinetului de medicină a muncii. „Fiecare a trebuit să aducă adeverinţa de la medicul de familie cu situaţia medicală, pentru că unii poate au avut anumite boli.

Apoi, a venit medicul de medicină a muncii şi a strâns toate documentele. S-a dat şi un examen psihologic, iar doamna nu a îndeplinit condiţiile pentru a fi declarată aptă. A rechemat-o la un nou examen, dar nu s-a prezentat, iar medicul specialist de la cabinetul de medicină a muncii i-a recomandat să efectueze un examen psihiatric complex“, a spus directorul Ionel Oană.

Cazul, discutat în Consiliul Profesoral

Cazul profesoarei va fi discutat în Consiliul Profesoral, unde se va stabili dacă reprezintă un pericol pentru elevi. „Avem un consiliu profesoral astăzi în care am invitat un reprezentant al poliţiei şi al comunităţii locale, pentru că ne cere inspectorul şef al Poliţiei ne cere să facem precizarea dacă atitudinea ei reprezintă un pericol pentru elevi. Şcoala trebuie să ia o decizie, care trebuie să fie documentată şi să aplice gradual măsurile prevăzute de lege“, a mai adăugat Ionel Oană.

Destituită și reprimită la școală

Profesoara de la şcoala din Bengeşti Ciocadia a fost acuzată, în urmă cu un an,  de părinţii elevilor de faptul că se poartă agresiv la cursuri şi că nu îşi face datoria de dascăl. Profesoara a fost filmată de elevi în timp ce cânta la ore, iar directorul şcolii a declarat că purta în geantă un ciocan pe care îl arăta elevilor. Iulia Rădulescu a fost cercetată în comisia de disciplină şi i s-a desfăcut contractul de muncă.  Aceasta a dat în judecată şcoala şi a avut câştig de cauză. A prezentat o hotărâre judecătorească, în baza căreia unitatea de învăţământ a fost obligată să o reprimească la începutul acestui an şcolar, precum și un aviz psihologic.

Articole recomandate

Reprezentanții ISU Gorj au recunoscut că au fost păcăliți. „Avea asupra lui destui bani încât să-și petreacă Paștele cu o masă îmbelșugată“

admin

Braconier prins de polițiști în timp ce pescuia pe Jiu

admin

Cod Portocaliu de ploi pentru județul Gorj

admin

Trei persoane depistate conducând fără permis

admin

Polițiști condamnați definitiv în dosarul „Mafia Cărbunelui“

admin

TUPEUL LA VOLAN FACE VICTIME

admin

CURĂȚENIE DE PRIMĂVARĂ LA SISTEMUL DE CANALIZARE

admin

BEBE IONICĂ NU MAI VREA ÎN PSD

admin

A fost reținut bărbatul de 63 de ani care lăsat însărcinată o fata de 13 ani

admin

PROTESTUL „15 MINUTE”, EXTINS ȘI ÎN GORJ

admin

A furat mai multe bunuri dintr-o locuință din Turceni

admin

Amenzi aplicate piețarilor din Piața Mare

admin

Cartușe confecționate artizanal, confiscate de polițiști

admin

Două tinere au furat haine pentru copii de 2.000 de lei

admin

Mașină parcată în curtea Serviciului de Ambulanță Novaci a fost furată

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult