Opinia Gorjului

Procurorii cer pedeapsă maximă în cazul Colectiv! La câţi ani ar putea fi condamnat fostul primar Piedone

DNA a cerut luni la Tribunalul Bucureşti condamnarea fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Tribunalul Bucureşti a început luni dezbaterile finale în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

La acest termen de judecată se discută partea din dosar în care sunt judecaţi patru inculpaţi: fostul primar Cristian Popescu – Piedone, precum şi trei funcţionari din Primărie – Aurelia Iofciu (şef al Serviciului autorizări comerciale), Larisa Luminiţa Ganea (consilier superior), Ramona Sandra Moţoc (referent superior).

Procurorul DNA a solicitat condamnarea celor patru inculpaţi pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, urmând ca pedepsele să fie orientate spre maximul prevăzut de legea penală, care este de 15 ani, scrie Agerpres. Procurorul i-a spus judecătorului care se ocupă de acest caz să aibă în vedere şi faptul că inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia.

Procurorul a spus că fostul primar a încălcat HG 1.739/2006 şi Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor şi a eliberat acordul şi autorizaţia de funcţionare pentru SC Colectiv Club SRL, deşi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Inculpatul Paul Gancea s-a dus la Primărie şi a depus o cerere pentru a obţine autorizaţie de funcţionare, însă a recunoscut că nu ştia să o completeze. El a trecut acolo că este vorba de un local de 80 de locuri pe scaune, pentru că aşa i-a spus inculpata Larisa Luminiţa Ganea, pentru că, dacă trecea 100 de locuri, avea nevoie de autorizaţie de mediu.

Clubul Colectiv nu avea nici autorizaţie sanitar – veterinară şi nici autorizaţie în construcţii. În interiorul clubului s-au făcut mai multe modificări şi avea nevoie de autorizare în construcţii pentru asta. (…) Primarul conduce serviciile publice şi putea oricând să facă controale şi în teritoriu şi la serviciul autorizări din Primărie. (…) Inculpatul Piedone a recunoscut în instanţă că nu a cerut niciodată de la Serviciul autorizări documentele anexă pentru a emite avizul de funcţionare. Noi apreciem că la mapa primarului trebuiau să existe toate documentele depuse de agentul economic„, a adăugat procurorul.

Sursa Cancan

Articole recomandate

“Când au cernut oasele s-au găsit acolo… E foarte greu”

admin

Ludovic Orban, declarații despre un al treilea val de pandemie: ”Facem eforturi constante pentru a ne pregăti”

admin

Italia a declașat stare de urgență! Zece orașe “închise” în apropiere de Milano

admin

Caz înfiorător de canibalism, lângă România! Un tată și fiul său au tranșat un polițist, iar ce a urmat depășește granițele unui film de groază

admin

Cine l-a bătut pe Florin Pastramă. Soțul lui Brigitte a depus plângere împotriva atacatorilor

admin

“Contestarea legitimității actualei CE, alimentată de ridicarea MCV!”

admin

De ce a murit, de fapt, Draga Olteanu Matei. Marea actriţă avea probleme grave de sănătate

admin

Când va fi înmormântat Emi Pian! Liderul clanului Duduianu va avea un priveghi de patru zile

admin

Ce trebuie să completeze persoanele care sosesc în țară pe Aeroportul Otopeni

admin

Ce înseamnă pentru România starea de urgență. Mare atenție

admin

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi, reținut de DIICOT

admin

Victor și Giovanni Becali, infectați cu coronavirus

admin

Imagini din celula în care au stat Elena și Nicolae Ceaușescu. Locul unde au fost executați dictatorii

admin

La mai puțin de două luni de când ocupă această funcție, șeful Poliției Caracal se pensionează

admin

Top Forbes 2019. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume pentru al doilea an consecutiv

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult