28 februarie 2020
Opinia Gorjului

Primele imagini cu Sorina după ce a fost luată cu mascații. Cum arată prima zi la noua ei familie

Conform ultimelor informații, Sorina – fetița luată cu ajutorul mascaților din casa fostului asistent maternal – a depășit șocul inițial, iar acum este bine, alături de familia adoptivă. Reamintim că 122 de familii au refuzat să o adopte pe fetiță, pe motiv că aceasta este de etnie romă.

Sorina locuia ilegal în casa asistentului maternal, fiindcă încetase contractul de muncă al acestuia. Totodată, potrivit aceleiași surse, asistentul maternal a avut ocazia să o adopte pe copilă în 2013 şi 2017, atunci când a dat o declaraţie olografă că refuză. Din fişa medicală a fetiţei rezultă că din 2015 a fost internată în mai multe rânduri în spital pentru malnutriţie, giardia şi pneumonie.

„Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum, copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat apropiaţi ai familiei.

Povestea Sorinei, fetița luată cu mascații de la familia de asistenți maternali este emoționantă. Nu mai puțin de 122 de familii au refuzat să o adopte, până acum, iar motivul este unul de-a dreptul halucinant.

Sorina este de etnie romă, acesta fiind – de fapt – motivul pentru care 122 de familii au refuzat să o adopte până acum. A fost dată spre adopție încă de când avea 3 ani, numai că, așa cum precizam mai sus, fetița nu a fost adoptată de nimeni. Stabiliți în SUA, Gabriel și Ramona Săcărin și-au exprimat intenția de a o adopta, iar instanța – după un proces de lungă durată – a stabilit că fetița poate să meargă în familia lor. Două familii se luptă acum pentru fetiță, de mai bine de șase luni. Sorina a ajuns la soții Săcărin după ce a fost luată cu mascații din locuința aflată în Baia de Aramă, acolo unde stătea cu asistenții maternali. Aceștia lansează acuzații grave și spun că familia care dorește să o adopte intenționează, totuși, să facă… trafic de organe.

Anchetă în desfășurare

Soții Șărămăt au deja doi copii. Dar și-au dorit să mai aibă unul. Au luat hotărârea ca Mariana Șărămăt să obțină atestat de asistent maternal pentru a ușura procedura de adopție. Trebuie menționat că asistentul maternal are prioritate la adopția copilului pe care îl ia în grijă, conform aceleiași surse.

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus la data de 21 iunie 2019 efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce privește coordonarea activității de efectuare a percheziției domiciliare din ziua de 21 iunie 2019. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciul de Îndrumare și Control”, anunță procurorul general al României, conform stiripesurse.ro.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Acțiune pentru prevenirea și combaterea sustragerii de material lemnos

admin

Romanescu îi amenință pe viceprimari că îi lasă fără secretare

admin

Ușa unui apartament din Târgu Jiu a fost incendiată

admin

280 de mii de lei – Profit de pe urma parcării de la Rodna.

admin

Ultimul termen în dosarul lui Toni Greblă, pentru trafic de influenţă

admin

O nouă întâlnire între cabanieri și autorități, la Rânca. Vor apărea noi parcări și va crește vieza maximă pe Transalpina

admin

Moment de reculegere pentru polițistului din Timiș căzut la datorie

admin

Pronunțarea definitivă în dosarul lui Toni Greblă, amânată pentru 24 iunie

admin

Ministrul sănătății la Gorj: Vin săptămâna viitoare. Nu va fi inopinat, nu vreau să facă infarct cineva

admin

Descinderi pentru plata unor achiziții fictive

admin

Un pădurar și un șef de district din Novaci, în arest

admin

Accident grav de circulație un autoturism a rupt un stâlp

admin

Imaginile dezastrului de la Alunu-Vâlcea. Muncitorii care lucrau pe excavatorul înghiţit de pământ se tem că vor fi concediaţi

admin

Plouă în hala agroalimentară din Piața Centrală. Comercianții vor să plece

admin

Traseul din România al italianului de 71 de ani, bolnav de coronavirus

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult