22 septembrie 2019
Opinia Gorjului

Prefectura Gorj rămâne fără parcare. Romanescu : „Parcarea ne aparține!”

Scandalul privind mutarea instituțiilor deconcentrate din Palatul Administrativ ia amploare. Edilul Municipiului Târgu Jiu susține că atât Serviciul de Pașapoarte cât și cel de Înmatriculări și Eliberări Permise Auto Gorj pot funcționa perfect la periferia orașului. Romanescu indica ca locație fostele laboratoare ale UCB de la ieșirea spre Drăgoieni. Refuzul prefectului va fi sancționat prin lăsarea instituției fără actualele locuri de parcare.

Prefectul Ciprian Florescu a declarat că nu există clădiri care să corespundă activității celor două instituții publice. Banii pentru reabilitarea unor imobile mai vechi nu ar fi așa că propunerea mutării celor două servicii se amână. Edilul Municipiului susține însă că scuzele prefectului sunt puerile. „Aici nu a fost interes! Nu e o scuză că nu ai bani. Dacă prefectul, reprezentatul Guvernului în teritoriu nu găsește bani pentru a muta niște servicii, atunci, ce să fac eu, ca primar, care am sute de probleme pentru care trebuie să găsesc rezolvare.

Clădirea de la Drăgoieni poate fi folosibilă. Acolo s-au desfășurat până de curând activități universitare. Sunt amfiteatre care pot fi folosite de centrul de examinări, sunt birouri, deci, e o clădire care poate fi folosită sută la sută pentru activitățile care se desfășoară acum în Instituția Prefectului. Eu am fost subprefect și știu exact cum stau lucrurile”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Ia parcarea Prefecturii

Și, pe tema acestui conflict, Romanescu îi transmite prefectului că îl va lăsa fără locurile de parcare de pe laterala instituției. „Parcare de lângă Instituția Prefectul aparține primăriei Târgu Jiu și ne gândim foarte atent, după ce vom finaliza stadionul, să vedem exact ce facem cu ea. Clădirea aparține Consiliului Județean sau Instituției Prefectului dar parcarea ne aparține! Trebuie să găsim soluții. Nu știu dacă vom taxa locurile respective, vom vedea”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Nu vrea război

În replică, prefectul susține cu nu va face jocul edilului. „E deja în campanie electorală. Să facă toate demersurile să ia parcarea dar îi atrag atenția să nu se joace cu avertismente la adresa Instituției Prefectului. Eu am avut întotdeauna ușa deschisă să colaborăm. Dacă vrea război, să se războiască cu altcineva că eu nu am timp de ceartă cu Marcel Romanescu. Deocamdată e în război cu mulți cetățeni care nu sunt mulțumiți de activitatea sa ca primar”, a declarat prefectul Ciprian Florescu.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Premieră medicală la Târgu Jiu

admin

A intrat cu mașina într-un tir și într-un camion

admin

Accident grav de circulație un autoturism a rupt un stâlp

admin

Scapă de drumuri pentru inspecția R.A.R.

admin

Drumul expres Târgu Jiu-Craiova, șantier din 2021

admin

S-a încheiat evaluarea șefilor din Primărie

admin

MEDIC ACUZAT CĂ A REFUZAT SĂ TRATEZE UN PACIENT

admin

Betonul amprentat din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, desprins cu mâna

admin

Beat și fără permis, la volanul unui autoturism

admin

Funcționara de la Primăria Albeni terorizată de primar a ajuns în spital

admin

Căutat de Poliția Italiană pentru proxenetism

admin

Spitalele din Gorj vor primi aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, în urma vizitei efectuate de Ministrul Sănătății

admin

Condamnat pentru viol, luat de acasă

admin

Zeci de contracte de concesiune din zona Rânca vor fi reziliate

admin

ÎNCEPE CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult