Opinia Gorjului

Polițiști gorjeni trimiși în judecată pentru că au ajutat șoferi implicați în accidente să scape cu pedepse mai blânde

Doi poliţişti din judeţul Gorj şi altul din Mehedinţi sunt judecaţi într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Baia de Aramă. Rechizitoriul a fost finalizat şi înaintat instanţei de judecată. Agenţii de poliţie provin de la posturile din Tismana şi Godineşti. Cătălin Ionel Enoiu şi Nicolae Văcaru sunt judecaţi alături de colegul lor din judeţul Mehedinţi, Marian Ionuţ Păsat, pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, complicitate la fals în declaraţii, participaţie improprie la infracţiunea de fals în declaraţii, complicitate la uz de fals.

„Unul dintre agenţi este cercetat penal pentru 11 infracţiuni, respectiv abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), fals intelectual (două fapte), sustragere sau distrugerea de probe sau înscrisuri (două fapte), abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, complicitate la fals în declaraţii, participaţie improprie la infracţiunea de fals în declaraţii, complicitate la uz de fals (câte o faptă).

Cel de-al doilea agent este cercetat pentru săvârşirea unui număr de 7 fapte penale, respectiv două infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, două infracţiuni de participaţie improprie la infracţiunea de fals în declaraţii şi câte o infracţiune de fals intelectual, favorizarea făptuitorului şi participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals. De asemenea, cel de-al treilea agent este cercetat pentru 4 fapte penale, respectiv două infracţiuni de fals intelectual şi câte o infracţiune de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Au comis falsuri în documente oficiale

Faptele pentru care cei trei poliţişti au fost trimiși în judecată au avut loc între aprilie 2018 şi martie 2019. Aceştia sunt acuzaţi că au obţinut avantaje pentru persoanele vinovate de săvârşirea abaterilor la regimul rutier, cărora nu le-au mai aplicat sancţiunile contravenţionale complementare de reţinere în vederea suspendării a permiselor de conducere.

„Cei trei inculpaţi, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au întocmit înscrisuri oficiale (procese verbale contravenţionale, autorizaţii de reparaţii) în care au atestat împrejurări neconforme cu realitatea şi au determinat alte persoane să consemneze aspecte necorespunzătoare adevărului în declaraţiile privind împrejurările producerii accidentelor rutiere, înscrisurile astfel falsificate fiind încredinţate de cei trei inculpaţi unor persoane în vederea folosirii producerii de consecinţe juridice”, se mai arată în comunicatul DGA.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Amenzi de 50.000 de lei aplicate societăților

admin

Accident pe Defileul Jiului cu trei persoane rănite

admin

Accident la Câlnic

admin

Căutată de poliție după ce a fugit de acasă

admin

A fost incediată casa fraților implicați în crima din Piața Centrală

admin

Cu o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat la volanul unui utilaj agricol

admin

Accident la Pişteştii din Deal

admin

Două evenimente rutiere au avut loc în această dimineață

admin

Opt infracțiuni rutiere constatate de polițiștii rutieri

admin

A murit actor târgujian premiat la Cannes

admin

Directorul trimis în judecată pentru luare de mită a rămas fără funcție

admin

Bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, reținut pentru 24 de ore

admin

Nora și-a agresat soacra octogenară

admin

2 persoane amendate de poliție pentru sesizări nereale

admin

Șofer băut a provocat un accident

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult