24 februarie 2020
Opinia Gorjului

Pensii impozitate cu 50 %. Anunțul Vioricăi Dăncilă care schimbă totul

Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat, pe pagina de Facebook, că PSD se va opune impozitării pensiilor speciale ale cadrelor militare. Ea spune că în Europa regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale.

“Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Ca țară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

S-a votat: pensii speciale impozitate cu 50 %

Plenul Senatului a votat miercuri, cu 76 voturi pentru și 16 abțineri (ale senatorilor PNL) propunerea legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei. Proiectul depus de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, urmează să intre la Camera Deputaților, care e for decizional.

Inițiativa primise marți raport de admitere de la Comisia de buget a Senatului. Prezent la lucrările comisiei, Teodorovici şi-a amendat proiectul privind taxarea pensiilor, astfel încât componenta din pensii bazată pe principiul contributivităţii să nu fie taxată.

Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%. „Impactul pentru anul viitor este de aproximativ de jumătate de miliard de lei”, a spus marți Teodorovici.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Furtună cu tunete și fulgere la noapte în România! Prognoza ANM până pe 18 martie

admin

Reacția unei femei care și-a surprins soțul cu amanta în mașină, în Constanța

admin

La mai puțin de două luni de când ocupă această funcție, șeful Poliției Caracal se pensionează

admin

Un pacient din Londra, a doua persoană din lume vindecată de HIV. Ce tratament-minune a urmat

admin

Descoperire halucinantă făcută cu scanner-ul în curtea lui Gheorghe Dincă. Autoritățile au confirmat

admin

Rusalii 2019. Ce semnificație are această sărbătoare

admin

”Celentano și Firicel” din Târgu-Jiu au sunat la 112 să anunțe că văd o casă în flăcări. Bărbații au fost amendați pentru apelul fals

admin

”În cea mai deplină muțenie, ”noaptea, ca hoții”

admin

Dezvăluire bombă a unui martor! ”Alexandra nu este omorâtă. A fost mutată cu altă mașină”

admin

Două gemene din România s-au sinucis la Paris! Lucreția și Mariana au lăsat un bilet de adio! Cadavrele descoperite la ora 07:15

admin

Tragedie într-o gară din Hunedoara. O fetiță de opt ani a fost lovită de o locomotivă și a murit pe loc

admin

Alarma de la Hotel Sheraton și alte două clădiri este falsă. Autorul apelului a fost localizat

admin

“Gheorghe Dincă a omorât cel puțin 5 tinere, iar în spatele lui este o femeie”. Ioan Burculeț aruncă bomba în cazul crimelor din Caracal

admin

Ce conțin celebrele harduri din casa lui Răzvan Ciobanu: “Cineva aleargă după ele”

admin

Un tânăr bucureștean imobilizat în scaun cu rotile a fost confundat cu un cerșetor. Cu banii pe care i-a primit a făcut un gest impresionant

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult