Opinia Gorjului

Paștele a fost umbrit de pandemia de la nivel global

Anul acesta Paștele a fost umbrit de pandemia de la nivel global. În județul Gorj chiar în zilele de sărbătoare a fost descoperit un nou focar de coronavirus, la Motru. Mai multe angajate ale unei fabrici de tricotaj din Municipiu au fost depistate pozitiv. Deși Direcția de Sănătate Publică a suspendat activitatea unității în care lucrau aproximativ 200 de angajate, zilnic numărul persoanelor depistate cu COVID 19 crește ca urmare a testelor efectuate. Din păcate virusul a ajuns și în rândul angajaților CEO, doi angajați fiind deja transferați la Spitalul din Târgu Cărbunești pentru a fi sub supraveghere.

Alarma în Motru s-a dat după ce o angajată în vârstă de 58 de ani a ajuns la spital cu suspiciuni de coronavirus. În urma testării s-a stabilit că atât ea cât și soțul sunt pozitivi. De aici la un focar a fost doar un pas. În doar câteva zile numărul persoanelor descoperite ca fiind purtătoare a crescut semnificativ. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au decis suspendarea activității fabricii de tricotaje din Motru, începând cu data de 21 aprilie. Activitatea a fost suspendată pe o perioadă de 14 zile, cu drept de prelungire în funcție de evoluția epidemiologică. Redeschiderea unității se va face numai cu acordul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Între timp a fost instituită măsura izolării la domiciliu pentru 172 de angajați ai fabricii.

Număr în creștere

Potrivit DSP Gorj la ultima raportare, la nivelul județului Gorj sunt 246 persoane în carantină instituționalizată, din care 2 persoane au intrat în carantină și 48 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore; 645 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 70 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 31 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore si 23 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 7 persoane vindecate și externate; 14 persoane internate și 2 persoane decedate. „De la ultima raportare, pe teritoriul județului Gorj, au fost confirmate pozitiv COVID-19 încă șase cazuri.

Trei dintre aceste persoane sunt angajate în cadrul fabricii de confecții, unde primul caz a fost confirmat pozitiv în data de 16 aprilie.Menționăm că, începând de astăzi, activitatea fabricii de confecții a fost suspendată pe o perioadă de 14 zile, în urma unei decizii a Direcției de Sănătate Publică Gorj. Toate persoanele confirmate pozitiv COVID-19, pe raza județului Gorj, prezintă forme ușoare”, a transmis Daiana Militaru, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Articole recomandate

Boala teribilă care a dus la moartea fostei soliste de la „Doina Gorjului“, Ileana Bacîtea

admin

Angajații de la CEO vor plăti mai mult pentru cota de cărbune

admin

CEO a fost amendat în două rânduri de ITM Gorj

admin

Pesta porcină a ajuns și în județul Gorj. Cazul de la Crușeț a fost confirmat

admin

Apel pentru găsirea familiei unei gorjence aflată în stare gravă într-un spital din Austria

admin

Cea de-a patra ediţie a Festivalului RomânIA Autentică la de Hobița, un succes

admin

Parcul de agrement de la Tismana, finalizat la toamnă

admin

Persoanele defavorizate vor primi 50 dmăști de protecție

admin

Meșteșugurile și ocupațiile tradiționale ale oltenilor de sub munte

admin

Începând de azi, RAR oferă date despre istoricul de daune al vehiculelor

admin

Medic șef reconfirmat în funcție la Secția de Cardiologie. Ce punctaj a obținut

admin

Gorjul pe locul III la întârzierile privind recalcularea pensiilor

admin

Cinci tone de deșeuri ridicate lunar de pe marginea drumurilor naționale din Gorj

admin

Primul miner care se recalifică pentru a lucra în sistemul de producere a energiei eoliene

admin

Proiectul privind reabilitarea Casei de Cultură Târgu Jiu este la un pas de a obține finanțare

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult