Opinia Gorjului

Pandemia a afectat bugetul Primăriei Târgu-Jiu

Pandemia a generat în bugetul Primăriei Târgu-Jiu o gaură de 10 milioane de lei, ca urmare a loviturilor primite de mediu de afaceri, obligat, în acest an, să-și reducă activități, ori să trimită angajați în șomaj tehnic. ”Niciodată, autoritatea publică din Târgu-Jiu nu a fost pusă într-o astfel de situație“ a declarat primarul Marcel Romanescu, la un post local de televiziune.

„Situația dificilă cu care se confruntă oamenii de afaceri se reflectă în indicatorii de la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Suntem, după șase luni de zile, storși, și din punct de vedere al resursei umane, pentru că toți am intrat în acest război. A mai venit și competiția electorală, care ne-a mai stors și de o altă parte de energie. Efectele bătăliei pe care o ducem, de 9 luni de zile, la nivelul localității nu sunt cuantificate foarte bine. Ceea ce se va întâmpla în anul 2021 va fi afectat de 2020. Sper ca oamenii de afaceri să își desfășoare activitatea pe raza municipiului Târgu-Jiu și să nu fie afectați în aceeași măsură în care a fost afectată autoritatea publică locală. Avem un deficit de 10 milioane de lei, adică 100 miliarde de lei vechi, care este foarte mare. Niciodată, autoritatea publică din Târgu-Jiu nu a fost pusă într-o astfel de situație“ a declarat Romanescu.

Primarul regretă excedentul bugetar din anii trecuți.

„Au fost ani buni pentru autoritatea publică din Târgu Jiu, și 2017, și 2018, și 2019. Vă aduceți aminte la vremea respectivă câtă presiune se punea pe ordonatorul principal de credite că rămâne cu excedent. (…) Eu puteam, de fiecare dată, ca sumele care rămâneau ca excedent să le reportez pe anul următor și să le folosesc în investițiile de pe anul următor. Sub presiunea nefirească din anul 2019 am venit cu un aport de capital la Edilitara, ceea ce nu regret, pentru că a putut să se înzestreze cu ceva utilaje de nouă generație, dar ce bine mi-ar fi prins excedentul de anul trecut, cele două milioane de euro pe care anul trecut i-am folosit în mod corect pentru investiții, să-i am înregistrați în bugetul orașului!“, a mai spus Marcel Romanescu, exprimându-și speranța că guvernul va spirjini autoritățile locale printr-o rectificare bugetară.

Articole recomandate

Animale abandonate în Târgu Jiu. Făptaș prins în fapt!

admin

Au fost achiziționate toate certificatele de CO2 de CEO

admin

Accident produs de o tânără în stare de ebrietate

admin

Angajat al carierei Roșia, bătut de hoții de fier vechi

admin

Și-a rănit vecinul cu un pistol de tip airsoft

admin

A încercat să-i păcălească pe polițiști, prezentându-le același aviz de însoțirea a mărfii

admin

Albă neagră cu schimbarea conducerii CJAS Gorj

admin

Ministrul sănătății la Gorj: Vin săptămâna viitoare. Nu va fi inopinat, nu vreau să facă infarct cineva

admin

Scandalagii, băgați în arest

admin

Două fete de 14 ani, date dispărute de familii! Ce au descoperit polițiștii despre ele

admin

Au bătut palma! FCSB va juca meciurile din cupele europene la Târgu Jiu » Primarul insistă pe lângă Becali: „Steaua să joace și în campionat aici”

admin

Amendați pentru că au consumat băuturi alcoolice în locuri publice

admin

Angajat al CEO, achitat de instigare la grevă

admin

Asociația unui profesor din Târgu Jiu, acuzată că a lăsat zeci de elevi în aeroporturi din toată lumea

admin

Polițiștii îi păzesc pe oameni să nu iasă din case

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult