Opinia Gorjului

Operele din piatră ale lui Brâncuși vor fi curățate în această primăvară

Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor și Poarta Sărutului vor fi curățate, în această primăvară, de praf și mușchi. Operațiunea trebuie să se facă de două ori pe an, recomandă specialiștii. Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a precizat că se va interveni și la acoperământul din plumb de la Poarta Sărutului, care s-a fisurat.

„În această primăvară se va face în regim de urgență prima operațiune de biocidare și desprăfuire a operelor din piatră. Este prima operațiune care se va face după toate normele prevăzute de comisia de monitorizare  pe care am constituit-o. Caietul de sarcini este întocmit și vreau să mai fie analizat și de specialiștii de la Institutul Național al Patrimoniului, pentru a nu omite ceva. La sfârșitul lunii martie ți sfârșitul lunii aprilie trebuie să se facă această intervenție de biocidare și desprăfuire, precum și anumite plombe la acoperământul Porții Sărutului“, a precizat viceprimarul Adrian Tudor.

Intervenție majoră asupra operelor lui Brâncuși

De asemenea, autoritățile lucrează și la un proiect de restaurare. „În acest an lucrăm proiectul de intervenție majoră asupra operelor de piatră și la Coloană. Marți voi fi la București la o întâlnire la Ministerul Culturii să vedem ce intervenții se pot face în Parcul Central“, a mai precizat viceprimarul Asdrian Tudor.

Aproximativ 140.000 de lei noi au lăsat turiștii bugetului orașului pentru că s-au cazat, în anul 2019, pe raza orașului. „Taxa hotelieră introdusă în urmă cu doi ani, care reprezintă unul la sută din taxa de care a fost anul trecut 140.000 de lei. Asta înseamnă că am avut cazați aproximativ 100.00 de turiști și aici nu-i cuantificăm pe cei care se cazează în apartamente cu regim hotelier sau în alte spații“, a mai precizat viceprimarul.

Turism cultural în Târgu Jiu

De asemenea, acesta consideră că este nevoie ca orașul nostru să dezvolte turismul cultura: „Cred că trebui implicat mai mult mediul privat, pentru a gândi un turism cultural pe care-l poate oferi municipiul Târgu Jiu. Este un turism de nișă, care nu este foarte mare, dar este foarte sigur. Este o iluzie că facem spectacole vara în zona centrală a orașului și vin turiștii să-i vadă. Este fals. Nu vin turiști la astfel de evenimente“.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Protest al copiilor care vror să facă sport în Piața Prefecturii din Târgu Jiu

admin

Costurile pentru tratarea unui pacient Covid- 19

admin

Se scumpesc gazele! Decizie de ultimă oră a autorităţilor! De când e valabil

admin

Târgu Jiu în 2021: terase și baruri în loc de magazine second-hand.

admin

„Cota de combustibil“, acordată salariaților CEO înainte de sărbătoarea Paștelui

admin

Agricultorii pot primi 3000 de euro

admin

Spectacol caritabil oferit de Şcoala Postliceală „Omenia” Târgu Jiu

admin

Vouchere în locul alocațiilor

admin

Meșteșugurile și ocupațiile tradiționale ale oltenilor de sub munte

admin

Ambulanțe noi în Gorj

admin

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, precizări despre cum se poate obţine şomajul tehnic! Cine şi cum are dreptul să primească

admin

O angajată a Serviciului Patrimoniu și Parcări Publice cu Plată a găsit un portofel și l-a predat poliției

admin

Impozite de câteva ori mai mari în comuna Schela

admin

Moș Nicolae, surprins pe străzile din Târgu Jiu

admin

Tot mai mulți sindicaliști din CEO cer declanșarea de proteste

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult