Opinia Gorjului

O gorjeancă a câștigat daune morale de la Tarom, după ce o cursă a avut întârziere 24 de ore

O gorjeancă a dat în judecată Tarom și a reușit să câștige în instanța de judecată despăgubiri morale și compensații în valoarea totală de 1.400 de euro, pentru că avionul cu care femeia ar fi trebuit să se întoarcă din Dubai a întârziat peste 24 de ore.

Cazul a fost prezentat de adevarul.ro: „Totul s-a întâmplat în 2014, când femeia şi soţul ei au cumpărat o vacanţă în Dubai pentru perioada 13.09-20.09.2014, transportul urmând să fie realizat cu un avion TAROM cu plecare din Bucureşti la ora 08:05 şi sosire în Dubai la ora 14:00, iar zborul de întoarcere în ţară fiind cu plecare de pe Aeroportul Dubai la ora 14:55  şi sosire pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti la ora 19:10. În data de 20.09.2014 , când familia de gorjeni ar fi trebuit să se întoarcă din vacanţă,  la avionul ce ar fi trebuit să decoleze la ora 14.55 s-au constatat unele neconformităţi tehnice, fiind necesară schimbarea a două roţi ale aeronavei. Pentru că problema nu a putut fi rezolvată pe loc, a fost nevoie de trimiterea celor două roţi de la Bucureşti cu o cursă Turkish Airlines, care circula pe ruta Bucureşti – Istanbul.  Astfel, roţile aeronavei au ajuns pe aeroportul din Dubai abia în dimineaţa zilei de 22 septembrie 2014“.

A cerut daune de 5.000 de euro

Turista a cerut daune morale de 5.000 de euro şi 600 de euro compensaţie: „Din cauza defecţiunii tehnice, pasagerii cursei Dubai Bucureşti printre care se afla şi reclamanta , au fost nevoiţi să stea în incinta aeroportului Dubai, până în jurul orei 23:00 când au fost transportaţi de către autorităţile arabe la un hotel, iar în data de 21.09.2014, în jurul orei 12:00, au fost anunţaţi că vor fi îmbarcaţi pentru un zbor cu destinaţia Dubai- Dublin, Dublin – Bucureşti. Reclamanta a aterizat pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti în data de 22.09.2014, ora 05:55”, se arată în cererea de chemare în judecată.

După ce a trecut de zona de îmbarcare, a așteptat ore întregi fără a primi vreo explicație și, în plus, nu a putut nici măcar să iese să meargă la grupurile sanitare, pentru că se aplicase viza de ieşire din Emiratele Arabe. „În jurul orelor 21, autorităţile arabe, care la acel moment nu aveau cunoştinţă de cauza neefectuării zborului, vehiculându-se greva TAROM, defecţiune a aparatului de zbor, boală echipaj, i-au preluat, făcând demersurile pentru anularea vizei de ieşire”, se mai arată în cererea de chemare în judecată. Aceasta a mai motivat că, atunci când a ajuns în Dublin, i-au fost aruncate la gunoi două parfumuri cumpărate din Dubai, dar a fost nevoită să plătească bani pe mâncare şi haine, pentru că a ajuns de la 35 de grade în Dubai, la 18 grade, în Dublin.

În timpul procesului, Tarom a invocat împrejurări excepționale și că s-a solicitat ajutorul partenerilor contractuali Kuwait Air pentru închirierea roţilor care ar fi trebuit înlocuite, dar nu s-a reuşit.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Decizie finală în dosarul lui Liviu Dragnea! Șeful PSD, emoționat până la lacrimi!

admin

Fost director din UM Sadu, condamnat definitiv

admin

Buget votat. Consiliul Județean dispune de 160 de milioane de lei

admin

DACIAN CIOLOȘ, LA TÂRGU JIU

admin

Acuzații de licitați trucate la CEO

admin

Ușa unui apartament din Târgu Jiu a fost incendiată

admin

280 de mii de lei – Profit de pe urma parcării de la Rodna.

admin

Un deținut din Gorj s-a spânzurat, în ziua în care cererea de eliberare condiționată i-a fost amânată

admin

Tudor despre spectacolele lui Romanescu: „a reușit să aducă turiști din Bălești, Telești. Cei mai îndepărtați, au venit din Mătăsari”

admin

Reținut după ce a dat foc propriei locuințe

admin

Directoarele din Primărie, care au primit calificatul „Nesatisfăcător“, în concediu de medical. Contestă în instanță calificativul

admin

Amendați pentru că au consumat băuturi alcoolice în locuri publice

admin

Încă o ispravă marca Pupăzan. Sonda cu apă termală de la Cîlnic, închisă

admin

ROMANESCU ȘI IORDACHE, RIVALI?

admin

CLUBUL PANDURII, AMENDAT PENTRU NEPLATA SALARIILOR

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult