26 februarie 2020
Opinia Gorjului

Munceau la negru într-o cramă din Târgu Jiu

Două persoane au fost depistate de inspectorii de muncă, din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată, în timp ce munceau fără forme legale de angajare într-o cramă din municipiul Târgu-Jiu și un restaurant din oraşul  Rovinari. (Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)
„Angajatorii au fost sancţionați, fiecare, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Unul dintre controale a fost efectuat pe timp de noapte, cu sprijinul Postului de Poliţie Rovinari.

În perioada 18-21 iunie 2019, în domeniul relaţiilor de muncă, au avut loc 26 de controale, fiind sancţionaţi un număr de 13 angajatori, valoarea amenzilor aplicate, pentru încălcarea legislaţiei muncii, însumând 86.000 de lei. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus 115 măsuri cu caracter obligatoriu în sarcina angajatorilor“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. (Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au realizat, în intervalul amintit, 13 controale, un număr de nouă angajatori fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 45.000 de lei. Cuantumul total al sancţiunilor aplicate de către inspectorii de muncă, în săptămâna 18-21 iunie, se ridică la 131.000 de lei.

Controale în domeniul construcțiilor

„Controalele care se efectuează, în această perioadă, în domeniul construcţiilor, fac parte dintr-o campanie naţională iniţiată de către Inspecţia Muncii, au loc pe raza întegului judeţ şi nu vizează doar depistarea muncii fără forme legale de angajare, ci orice abatere de la legislaţia muncii şi de la normele de securitate şi sănătate în muncă. Sunt verificate  şantiere din domeniul public, cât şi privat, fără excepţie, iar lucrările de utilitate publică nu sunt afectate de către intervenţia inspectorilor de muncă.  (Dacă figurezi în Biroul de Credit nu înseamnă neaparat că nu mai poți lua un credit de la noi. Aplică acum)

În nici unul dintre controalele care au avut  loc, până în prezent, pe domeniul public, muncitorii nu au întrerupt lucru, completarea fişelor de identificare făcându-se pe rând de către cei prezenţi”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Percheziții la rudele și la sediul firmei unui om de afaceri din Târgu Cărbunești. Polițiștii au ridicat mii de litri de produs petrolier

admin

A fost mușcat un angajat de la UM Sadu de o viperă

admin

Amendă de 10.000 lei pentru muncă la negru la un service auto

admin

Bătut cu răngile în curtea sediului Poliției Mătăsari. Soțul gelos l-a mușcat de ureche și i-a rupt o parte din aceasta

admin

Bătrâna găsită mumificată într-un apartament din Târgu Jiu și nepoata care s-a spânzurat au fost înmormântate

admin

Ani grei de închisoare pentru o grupare de proxeneți

admin

Accident la Lupoaia, autoturism căzut în râpă

admin

Tânăr găsit în stare de inconștiență, în scara unui bloc

admin

Fosta directoare a Casei de Pensii Gorj a suferit un accident vascular-cerebral

admin

Două accidente rutiere din cauza șoferilor sub influența alcoolului

admin

Femeie din Săulești acuzată de crimă

admin

Două minore duse să se prostitueze în Portugalia. Proxeneții au câștigat sute de mii de lei

admin

Un minor de 15 ani a intrat cu mașina într-un stâlp

admin

Au spart sediul CEC din Tg-Logrești

admin

Tânăr reținut pentru că și-a bătut prietenul de pahar

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult