Opinia Gorjului

Militarii români au început construirea unui spital la marginea Bucureştiului! În cât timp va fi gata şi ce cazuri de coronavirus vor fi tratate

Zeci de militari români au început astăzi construirea unui spital la marginea Bucureştiului, unde vor fi tratate anumite cazuri de infecţie cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Unitatea medicală va fi gata în mai puţin de o săptămână şi, ulterior, va fi acreditată şi autorizată.

Militarii români ridică primul spital pentru pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus în ţara noastră

Angajaţi ai Ministerului Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan” Otopeni, se arată într-un comunicat. Primele operațiuni vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor, iar aici se vor se vor trata cazurile uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România.

“(…). Au început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2. Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola.

#CoronaVirus #Româniafiiputernică, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a MApN.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO “Saber Guardian 19” și “Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România, potrivit digi24.ro.

“Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională”, se mai arată în comunicatul oferit de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Sursa foto: Valentin Ciobîrcă

Sursa Cancan

Articole recomandate

Un tânăr a fost prins în flagrant, în timp ce introducea în țară droguri de peste un milion de euro

admin

Parchetul General a dat comunicatul! Ce s-a întâmplat, de curând, cu iubita pedofilului olandez care a ucis-o pe Adriana!

admin

Descoperire halucinantă făcută cu scanner-ul în curtea lui Gheorghe Dincă. Autoritățile au confirmat

admin

Directorul liceului unde învăța Alexandra a făcut mărturisiri tulburătoare

admin

Progresele actuale în descoperirea unui vaccin anti-COVID. Care sunt vaccinurile cu cele mai mari șanse de reușită

admin

Un bărbat celebru din România a murit la primele ore ale dimineții

admin

Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiecte si barem la Limba maternă

admin

Jaf ca-n filme, în Timișoara. Un bărbat a fugit cu 20.000 de euro

admin

Gheorghe Dincă se plânge că politiștii i-au rupt coastele. L-au pus la pământ și…

admin

MAI, anunț despre măsurile deja adoptate care fac parte din Scenariul 3

admin

Dosarul fetiţei adoptată din Baia de Aramă se mută la Tribunalul Olt

admin

Cât costă un test pentru coronavirus. Un medic a dezvăluit suma

admin

Situație dramatică în Italia! 355 de români sunt în carantină. Ce le este strict interzis să facă în umătoarele 14 zile

admin

Cum vor călătorii românii în UE pe perioada pandemiei de coronavirus

admin

Probleme mari pentru Mircea Badea! Cine este femeia care vrea să îl lase fără bani

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult