28 ianuarie 2020
Opinia Gorjului

Meșteșugurile și ocupațiile tradiționale ale oltenilor de sub munte

Localitatea Baia de Fier va găzdui de Sfântul Nicolae un târg la Căminul Cultural. Organizatorii vor ca prin acest târg să promoveze  meșteșugurile și ocupațiile tradiționale ale oltenilor de sub munte.

Sunt așteptați la această acțiune 30-40 de meșteri populari și producători locali. Aceștia vin cu siropuri, dulcețuri, produse tradiționale din carne de porc, produse lactate și produse artizanale.

Organizatorii au dezvoltat evenimentul de la an la an și spun că se urmărește susținerea meșteșugarilor în promovarea produselor proprii, precum și conservarea și stimularea promovării mai largi a tradițiilor autohtone. De asemenea cei care vin la ediția a IV-a a evenimentului pot participa și la Conferința de diseminare rezultate implementate SDL  în interiorul GAL PARÂNG.

Spiridușii Moșului

Printre produsele nealimentare prezentate de artizani locali se vor număra globurile din sticlă și pâslă, dar și alte decorațiuni de sezon sau produse hand-made. Deci dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru cei dragi de Moș Nicolae cu siguranță veți fi atrași de ceva. Pentru cei care însă sunt în căutare de gustoasele preparate din carne de porc, producătorii aduc la Baia de Fier preparate sănătoase, pentru toate gusturile: produse din carne de porc afumate în afumătoare tradițională, cu foc din rumeguș de lemn de fag, brânzeturi proaspete din lapte de capră sau de oaie, fructe și legume de sezon, miere, vinuri și țuică de prune, murături asortate și zacuscă și sucuri naturale.

“Începând cu ora 12.00 la Căminul Cultural are loc în cadrul evenimentului și un spectacol susținut de Ansamblurile folclorice din Polovragi și Baia de Fier, dar și de către grupuri de copii de la școlile din comună.Dacă vreți să petreceți ziua de Sfântul Nicolae într-o atmosferă traditională și un peisaj extraordinar atunci vă invităm să veniți la Baia de Fier începând cu ora 11.00 la Căminul Cultural”, au transmis organizatorii.

Organizatorii sunt: Primăria comunei Baia de Fier, Grupul de Acțiune Locală Parâng, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria Baia de Fier, Primăria și Consiliul Local Polovragi, ATOM, Căminul Cultural Polovragi, Căminul Cultural Baia de Fier și Liceul Tehnologic din Baia de Fier.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Cariera Roșia, în pragul blocajului din cauza lipsei exproprierilor

admin

Primăria Municipiului Târgu Jiu anunță schimbări la parcarea de la stadion

admin

Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a primit mai mulți bani pentru achiziționarea de medicamente

admin

Parcul de agrement de la Tismana, finalizat la toamnă

admin

IARNA ADUCE MAI MULȚI TURIȘTI ÎN GORJ

admin

JACKIE CHAN DE TÂRGU JIU. A BĂTUT 4 BĂRBAȚI

admin

O mamă care cerşeşte cu bebeluşul în braţe, amendată de şase ori de poliţiştii locali

admin

Condamnat pentru evaziune, ridicat de polițiști

admin

Nu puteți vota fără act de identitate

admin

Elev de 10, cu sacrificii! „Am făcut naveta în cei patru ani”

admin

Transloc își reînnoiește Parcul Auto, prin fonduri europene!

admin

TUDOR: CSM, O NOUĂ VACĂ DE MULS?

admin

Gorj, Evaluare Națională: o medie de 10 și 98 de medii cuprinse între 1-2

admin

ULTIMELE RETUȘURI LA MAUSOLEU | Tele 3

admin

Se caută peste 100 de angajați pentru fabrica de componente auto de la Rovinari

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult