Opinia Gorjului

Medicul Bogdan Niculescu a luat poziție cu privire la cazul medicului Elena Vlad. „Am așteptat să ne decidă alții soarta“

Medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției de Ortopedie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la cazul medicului Elena Vlad, care a dorit să fie audiată în plenul ședinței Consiliului Județean Gorj, însă președintele Consiliului Județean a aprobat ca aceasta să își exprime punctul de vedere în cadrul Comisiei de sănătate din care, în mod straniu, nu fac parte medici: „Azi am aflat cu tristețe că la nivel de Consiliu Județean, sănătatea în Gorj nu este reprezentată de nimeni care să aibă un minim de cunoștințe medicale. Doamnei Dr. Vlad medicul, care a dorit sa fie audiat în plenul Consiliului Județean, i s-a oferit «șansa» de a fi audiată în Comisia de Sănătate organizată la nivelul consiliului. Însă, din această comisie, nu face parte nici măcar o persoană care să aibă vreo legătură cu sănătatea nici măcar la nivel de «hobby». De ce când există doi medici consilieri județeni și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean tot consilier nu este nici unul în această comisie?. Cine să înțeleagă ce o să spună doamna dr. Elena Vlad despre organizarea unui serviciu sau cum trebuie dezvoltată sănătatea? Cei cinci consilieri care lucrează sau au lucrat în orice alt domeniu numai sănătate nu! Voi fi prezent și eu joi… doar din simplă curiozitate să văd cum va decurge totul. De asemenea, nu voi mai sta deoparte de viața politică pentru a ajunge să fim audiați de oricine numai de medici nu, deși sunt doi în Consiliul Județean care ar putea înțelege și ar putea influența sănătatea în mod benefic în Gorj. Faptul că am stat departe de politică a permis să se ajungă aici prin neimplicare și am așteptat să ne decidă alții soarta“.

Medicul Vlad va vorbi în plenul ședinței Consiliului Județean

Medicul pneumolog Elena Vlad își va expune punctul de vedere în cadrul ședinței Consiliului Județean, care va avea loc astăzi, 28 februarie: „Vom merge în plen, joi 28.02.2019, ora 15.30 Sala A, la ședința de Consiliu Județean, ședință publică, cu probleme privind organizarea și rentabilizarea activității SJU Tg.-Jiu. Pe toată lumea care este interesată de subiect o invit să participe. Este capabilă societatea civilă de implicare?“, a transmis medicul pe Facebook.
Elena Vlad a fost sancționată cu diminuarea salariul cu 10% pe o perioadă de trei luni pentru că a consemnat în fișa medicală a unei paciente aspecte care țin de latura administrativă, și nu clinică a bolnavei. Aceasta a scris următoarele: „Nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Pacienții internați cu noul Covid-19 la SJU Cărbunești vor fi monitorizați video

admin

Contribuabilii care au restanțe la taxele impozitele locale pot scăpa de penalități

admin

Proiect de modernizarea a transportului în comun din Târgu Jiu în valoare de 24 milioane de euro

admin

Boza a fost schimbat din cauza prejudiciilor aduse companiei

admin

Cereri de aproape două ori mai mari pentru ocuparea locurilor pentru vânzarea mărțișoarelor și florilor

admin

Rector nou la UCB

admin

Focar de infecție într-un apartament din Târgu Jiu

admin

147 de permise reținute și 725 de sancțiuni în acțiunea TISPOL Speed

admin

Zilele Municipiului Târgu Jiu, cu aprobare de la Prefectură

admin

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la societatea Minprest Serv

admin

Parcarea inaugurată în urmă cu an, distrusă într-o seară!

admin

Procurorul șef al DIICOT Gorj: „Din anul 2016 nu am primit absolut nicio informație de la SRI și DIICOT“

admin

Magazia Spitalului de Urgență Tg-Jiu, închisă de ITM

admin

Mai multe teste de coronavirus sunt în așteptare

admin

Mărturii noi ale italianului păgubit de o gorjeancă

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult