Opinia Gorjului

Măsuri impuse pentru desfășurarea examenelor naționale în siguranță

Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Gorj au anunțat măsurile ce urmează să se ia în școli în vederea susținerii examenelor naționale în siguranță. Elevii vor fi verificați termic înainte să intre în unitățile de învățământ, vor fi maxim 10 în clasă și vor purta mască de protecție. Deși conducerea unității anunță că pregătirea dinaintea probelor este opțională, având în vedere regulile impuse, în acest an nici cei mai „specializați” elevi nu vor avea șanse să copieze.

În această perioadă unitățile de învățământ sunt pregătite să primească elevii din anii terminali. În mai puțin de o lună vor demara evaluările naționale. Mii de școlari vor trece prin probe de foc iar autoritățile trebuie să le asigure siguranță din toate punctele de vedere. „Măsurile urmează să se îndeplinească, noi am discutat deja cu conducerea școlilor și ei, la rândul lor cu autoritățile locale pentru ca unitățile să fie pregătite. În aceiași dorință colaborăm și cu Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Gorj care ne-a transmis deja un material cu măsurile de prevenire și protecție pe perioada desfășurări examenelor naționale de Evaluare respectiv Bacalaureat.

Sunt stabilite măsuri pe care va trebui să le adoptăm în vederea desfășurării acestor activități în siguranță. Este de știut faptul că sălile vor fi dezinfectate. Avem în atenție achiziționare de scanere pentru a lua temperatura elevilor. Se distribuie măști de la Ministerul Educației pentru elevii care vor participa la activitățile de pregătire și examen. Spațiile vor fi bine aerisite, se va face dezinfecția periodic. Elevii vor fi doar 10 în clasă, vor fi așezați pentru a respecta distanțarea impusă, ultimele rânduri de mese vor rămâne mereu goale. Vorbim de condiții diferite față de care am fost învățați”, a declarat Maria Cochină, inspectorul general al ISJ Gorj.

În ceea ce privește achiziționarea scanerele ce vor fi folosite pentru a verifica temperatura candidaților, conducerea ISJ susține că intră în grija autorităților. „Acele scanere vor trebui achiziționate de către unitățile de învățământ fie din fonduri proprii, fie în colaborare cu comunitatea locală. Am înțeles că nu este vorba despre o cheltuială mare, în jur de 200 de lei, deci nu ar fi un efort financiar foarte mare”, a mai declarat conducerea Inspectoratului.

În privința activității de pregătire până la susținerea examenelor, conducerea Inspectoratului Școlar susține că „activitatea de pregătire nu este obligatorie și sunt niște condiții în care elevii pot să vină la pregătire.  Totuși, la nivelul celor două examene vom avea o prezența mai mare”.

Articole recomandate

Scriitor, dezgustat de clădirile de pe Calea Eroilor

admin

Parcul de agrement de la Tismana, finalizat la toamnă

admin

Cariera Roșia, în pragul blocajului din cauza lipsei exproprierilor

admin

Octogenarul amendat de ITM pentru construcția cavoului cu lucrători „la negru“ a reușit anularea sancțiunii

admin

Scade numărul de ore petrecut la școală. S-au tăiat peste 5 ore la gimnaziu

admin

Șapte preparate din carne de vită din rasa angus, atestate ca produs montan

admin

Încă un proiect bifat, la Rovinari

admin

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere de Plată

admin

Câteva zeci de persoane au participat la un protest în fața Prefecturii Gorj

admin

Gara din Târgu Jiu va fi modernizată

admin

Faptă de toată isprava a unor tineri gorjeni

admin

Meșteșugurile și ocupațiile tradiționale ale oltenilor de sub munte

admin

Primul miner care se recalifică pentru a lucra în sistemul de producere a energiei eoliene

admin

Agricultorii pot primi 3000 de euro

admin

Peste 1,4 milioane de lei a alocat Consiliul Județean Gorj pentru a lupta împotriva pandemiei

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult