Opinia Gorjului

Mare atenție! Mai este sau nu necesară declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitate. Declarațiile președintelui Iohannis

Având în vedere haosul creat în ultimele luni de coronavirus și schimbarea constantă a măsurilor de prevenția împotriva COVID-19, mulți oameni se întreabă dacă mai trebuie completată declarația pe propria răspundere începând de luni, 1 iunie, ținând cont că suntem în stare de alertă.

Așa cum a spus și președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește deplasările în afara localității, acestea, de la 1 iunie, vor fi libere. Așadar, începând de luni, 1 iunie, nu mai este nevoie de declarație pe propria răspundere când ieșim cu mașina sau cu bicicleta din localitate.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții, sigur, de siguranță, de distanțare și de igienă.

Declarațiile complete ale lui Klaus Ioahnnis

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat președintele.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Culmea hoției. Un român a furat o mașină Uber la Viena, în timp ce șoferul punea valiza clientei în portbagaj

admin

Ion Iliescu a intrat în operație!

admin

Aveți grijă! Acestea sunt aplicațiile de editare foto care vă fură banii

admin

Alocațiile pentru copii se majorează! Când se va întâmpla asta

admin

Epidemie de gripă în România. Numărul deceselor crește îngrijorător

admin

Scene șocante în cimitirul din Ploiești! Procurorii au dezgropat mortul încurcat la Morgă

admin

Femeie decapitată, primele imagini de la locul tragediei din Hunedoara!

admin

Asta schimbă tot! Criminalul din Caracal a avut un complice?! Cine l-ar fi ajutat pe Gheorghe Dincă

admin

“Gheorghe Dincă a omorât cel puțin 5 tinere, iar în spatele lui este o femeie”. Ioan Burculeț aruncă bomba în cazul crimelor din Caracal

admin

Ce anume l-a făcut pe criminalul Gheorghe Dincă să recunoască că a ucis-o pe Alexandra și Luiza

admin

La mai puțin de două luni de când ocupă această funcție, șeful Poliției Caracal se pensionează

admin

Juventus, campioană pentru a 35-a oară în Italia!

admin

“Poliția este complice în afacerile de trafic de ființe umane”

admin

Lovitura primită de Andi Moisescu la Pro Tv. Nu mai apare emisiunea

admin

Procurorii au găsit un sac cu oase și cenușă în pădurea indicată de Gheorghe Dincă

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult