24 august 2019
Opinia Gorjului

Managerul „minune“ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu recunoaște că pătuțurile sunt ruginite

Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care consideră că face minuni de când a venit în fruntea unității medicale, cu toate că este criticat cu virulență de către cei mai apreciați medici din Gorj, recunoaște într-o nouă postare de pe pagina sa de Facebook că pătuțurile de la Secția de Pediatrie, recent renovată, sunt necorespunzătoare.

„Prezint lucruri bune care încep să se faca și în spitalul nostru. Lucrările la secția Pediatrie, nu sunt finalizate, iar mobilierul și inclusiv aparatura și paturile, sunt comandate urmând a fi livrate“. Gigel a prezentat realizările sale, lăudându-se cu modernizarea secției unde sunt tratați nou-născuții. Printre fotografiile postate de managerul „minune“ a scăpat una în care un pătuț plin de rugină și de elemente periculoase pentru siguranța copiilor. Banii cu care s-au realizat lucrările de modernizare au fost alocați de către Consiliul Județean Gorj.

Ministrul Sănătății a constatat nereguli grave

„Lucrurile bune“ de la spital nu au fost văzute de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a făcut o vizită la Târgu Jiu, în urmă cu aproximativ o lună de zile. Aceasta a constatat un adevărat dezastru, sub conducerea lui Gigel, și a recomandat chiar retragerea acreditării. „Dacă aș fi pacient, nu aș veni să mă tratez la spitalul din Târgu Jiu, sau măcar aș veni la câteva secții“, a spus ministrul Sănătății.

„Din păcate, o parte sunt generate de neînţelegerile, diferendele de comunicare la nivelul spitalului, pe de o  parte, şi de pe altă parte, de faptul că, atunci când vorbim de calitatea actului medical, nu vorbim de ceea ce face medicul practic pentru tine, sau echipa, ci modul în care tratezi pacientul, în întregul lui. Mi s-a spus astăzi obsesiv – ‘Dar noi tratăm bine pacienţii’, da, medical vorbind, dar pacientul are nevoie de mai mult decât atât. (…) Nu mi-a plăcut ce am văzut, categoric, infrastructura are nevoie de multe modificări, dar să ştiţi că nu mi-a plăcut blazarea celor din spital. Îmi spuneau – ‘ştiţi, este bine, este mai bine ca şi înainte’, dar nu este suficient. (…) Asta m-a dezamăgit cel mai tare, că oamenii nu mai au aşteptări, probabil nu mai cred că se mişcă lucrurile, dar se mişcă. (…) Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, daţi-mi voie să vă spun că ceva este în neregulă, ceva nu merge, iar asta înseamnă că oamenii nu au încredere”, a spus Sorina Pintea după vizita de la spitalul din Târgu Jiu.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

CINE VA CÂNTA LA INAUGURAREA STADIONULUI?

admin

AMPLE LUCRĂRI DE MODERNIZARE

admin

AVANSĂRI ÎN GRAD DE ZIUA PROTECȚIEI CIVILE

admin

Controale anunțate în domeniul construcțiilor. ITM Gorj promite 5 luni de vigilență

admin

PRIMARUL VREA SĂ SCAPE DE AGLOMERAȚIA DIN CENTRU

admin

FOST MINISTRU AL FINANȚELOR: INVESTIȚII BLOCATE

admin

O NOUĂ ÎNCERCARE DE VALIDARE A LUI BĂLĂEȚ

admin

ACUZAT DE CONTRABANDĂ, PENTRU O ARMĂ DE TIR

admin

Verificări la societățile forestiere din Padeș

admin

S-a încheiat evaluarea șefilor din Primărie

admin

Ușa unui apartament din Târgu Jiu a fost incendiată

admin

A PLECAT CU TELEVIZORUL HOTELULUI

admin

Scapă CEO de povara certificatelor?

admin

Bătută de fostul iubit, la serviciu

admin

Licitații de milioane de euro la Primăria Târgu Jiu

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult