Opinia Gorjului

Managerul „minune“ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu recunoaște că pătuțurile sunt ruginite

Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care consideră că face minuni de când a venit în fruntea unității medicale, cu toate că este criticat cu virulență de către cei mai apreciați medici din Gorj, recunoaște într-o nouă postare de pe pagina sa de Facebook că pătuțurile de la Secția de Pediatrie, recent renovată, sunt necorespunzătoare.

„Prezint lucruri bune care încep să se faca și în spitalul nostru. Lucrările la secția Pediatrie, nu sunt finalizate, iar mobilierul și inclusiv aparatura și paturile, sunt comandate urmând a fi livrate“. Gigel a prezentat realizările sale, lăudându-se cu modernizarea secției unde sunt tratați nou-născuții. Printre fotografiile postate de managerul „minune“ a scăpat una în care un pătuț plin de rugină și de elemente periculoase pentru siguranța copiilor. Banii cu care s-au realizat lucrările de modernizare au fost alocați de către Consiliul Județean Gorj.

Ministrul Sănătății a constatat nereguli grave

„Lucrurile bune“ de la spital nu au fost văzute de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a făcut o vizită la Târgu Jiu, în urmă cu aproximativ o lună de zile. Aceasta a constatat un adevărat dezastru, sub conducerea lui Gigel, și a recomandat chiar retragerea acreditării. „Dacă aș fi pacient, nu aș veni să mă tratez la spitalul din Târgu Jiu, sau măcar aș veni la câteva secții“, a spus ministrul Sănătății.

„Din păcate, o parte sunt generate de neînţelegerile, diferendele de comunicare la nivelul spitalului, pe de o  parte, şi de pe altă parte, de faptul că, atunci când vorbim de calitatea actului medical, nu vorbim de ceea ce face medicul practic pentru tine, sau echipa, ci modul în care tratezi pacientul, în întregul lui. Mi s-a spus astăzi obsesiv – ‘Dar noi tratăm bine pacienţii’, da, medical vorbind, dar pacientul are nevoie de mai mult decât atât. (…) Nu mi-a plăcut ce am văzut, categoric, infrastructura are nevoie de multe modificări, dar să ştiţi că nu mi-a plăcut blazarea celor din spital. Îmi spuneau – ‘ştiţi, este bine, este mai bine ca şi înainte’, dar nu este suficient. (…) Asta m-a dezamăgit cel mai tare, că oamenii nu mai au aşteptări, probabil nu mai cred că se mişcă lucrurile, dar se mişcă. (…) Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, daţi-mi voie să vă spun că ceva este în neregulă, ceva nu merge, iar asta înseamnă că oamenii nu au încredere”, a spus Sorina Pintea după vizita de la spitalul din Târgu Jiu.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Căutat de Poliția Italiană pentru proxenetism

admin

Imaginile dezastrului de la Alunu-Vâlcea. Muncitorii care lucrau pe excavatorul înghiţit de pământ se tem că vor fi concediaţi

admin

PREGĂTIRI PENTRU EUROPARLAMENTARE

admin

TUPEUL LA VOLAN FACE VICTIME

admin

A fost distrusă o casă în incendiu din Novaci

admin

Înmormântat după opt zile de la deces din cauza neînțelegerilor dintre medici

admin

Mașinile vechi și nefuncționale vor fi ridicate de pe domeniul public din Târgu Jiu

admin

FIZIOTERAPEUȚI RENUMIȚI, LA TÂRGU JIU

admin

Niculae Bădălău: „ Modernizăm Sadu, creăm locuri de muncă”

admin

OPT MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA UPU

admin

CONSULTANȚĂ PENTRU PROIECTE EUROPENE

admin

DOSARE PENALE, ÎN TRAFIC

admin

Peste 400 de gorjeni au fost victime ale accidentelor de muncă. 17 lucrători și-au pierdut viața

admin

A FĂCUT ACCIDENT ȘI A PLECAT LA BAR

admin

ITM a sistat lucrările de la podul din comuna Stoina

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult