Opinia Gorjului

Lăsat fără permis după ce a folosit apă de gură

Daniel Vernel-Vîţă a fost oprit în trafic, pe drumul dintre Bumbești Jiu și Târgu Jiu, şi testat cu un aparat pentru stabilirea alcoolemiei, care a indicat valoarea de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat, cu toate că nu consumase vreo băutură alcoolică. El a încercat să-i explice polițistului că nu a mai băut alcool de o lună de zile și i-a cerut să mai sufle o dată în aparat, dar acesta a refuzat.

Conducătorul auto a mers imediat la spital cu poliţiştii de la rutieră, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar rezultatul făcut de un laborator de specialitate a indicat valoarea zero. „După câţiva kilometri parcurşi pe E79-DN 66, am fost oprit de către un echipaj de poliţie, unul dintre agenţi comunicându-mi că am depăşit limita de viteză legală. I-am explicat că nu ştiu cu exactitate cu ce viteză circulam, astfel că este posibil să fi depăşit limita de 110 km/h prevăzută pentru sectorul respectiv de drum.

I-am solicitat agentului să-mi prezinte însă înregistrarea care atestă viteza cu care am circulat. Acesta, vizibil iritat, mi-a comunicat că înregistrarea o prezintă doar la solicitarea instanţei de judecată. Ulterior, vizibil iritat, mi-a solicitat să mă supun testării cu alcooltestul. Am acceptat fără nici o reţinere ştiind că nu am consumat băuturi alcoolice. În urmă testării mele mi-a comunicat că a rezultat o valoare de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat. Bineînţeles fără să-mi arate vizual citirea aparatului. I-am explicat agentului că nu consumasem băuturi alcoolice de aproximativ o lună de zile şi că, probabil, rezultatul este determinat de apă de gură Listerine pe care o folosesc zilnic. De altfel, de la momentul la care folosisem acest produs nu trecuseră nici zece minute. I-am explicat agentului de poliţie că nu am consumat alcool, sincer nici nu l-am crezut, şi am cerut să-mi arate aparatul de testat şi să-mi dea posibilitatea să mai suflu încă odată

. Mi-a explicat că singură soluţie de a-mi arăta nevinovăţia este de a merge la spitalul orăşenesc Bumbeşti-Jiu, să-mi fie recoltate probe biologice. Am fost condus la spital în viteză mare, cu semnalele acustice pornite, unde mi-a fost recoltată o singură probă de sânge, la cererea mea, considerând că, dacă nu am consumat alcool, nu era necesară şi a doua probă de sânge. Am solicitat din nou la spital un nou test cu aparatul de etilotest al poliţiei, dar am fost refuzat din nou“, menţionează Daniel Vernel-Vîţă, în plângerea depusă la Judecătoria Târgu Jiu împotriva sancţiunii.

Pozitiv la testarea cu aparatul etilotest după ce au consumat bomboane cu lichior

Daniel a mai povestit că chiar polițistul i-a relatat că legea s-a schimbat și că  mulți șoferi sunt depistați cu alcool în aerul expirat, deși nu consumaseră alcool: „Poliţistul mi-a comunicat că s-a modificat legea din octombrie şi că nu mai există un barem. Tot acesta mi-a spus că cineva mâncase bomboane cu lichior, iar altcineva luase sirop de tuse şi au fost rezultate pozitive în urma testării“.

Gorjeanul a fost nevoit să lase maşina în parcare, pentru că nu a mai fost lăsat să plece. „Am fost nevoit să îmi caut un şofer, pentru că trebuia să ajung la Craiova. A fost o întreagă nebunie. Nici nu mai poţi să lucrezi, pentru că eşti afectat psihologic. O săptămână am fost stresat şi nu am mai putut să fac nimic“, ne explică Daniel Vernel-Vîţă.

Zile și bani pierduți

Probele au fost trimise la un laborator din Slatina și Daniel Vernel-Vîţă a fost nevoit să achite cheltuielile cu privire la efectuarea acestora: „Abia am reuşit să iau legătura cu cei de acolo şi să achit. Mi s-a spus că rezultatul va fi dat poliţiei. Am fost la sediul Poliţiei Rutiere Gorj, unde s-a comunicat rezultatul analizelor de laborator, care indica valoarea zero“.

Daniel deține un birou de proiectări și susține că a fost nevoit să piardă mai multe zile şi să achite diferite sume de bani, deşi era nevinovat: „Am fost pus pe drumuri. Am o firmă de proiectare şi sunt foarte ocupat. Am plătit amenda, în valoarea de 700 de lei pentru alcool. Am fost nevoit să merg şi la instanţa de judecată, unde, din nou, am stat la ghişee. Am pierdut două zile de lucru pentru o prostie“.  Daniel a circulat aproximativ o lună de zile cu o dovadă, după care, în urma rezultatelor de laborat, i s-a eliberat permisul de conducere. Coşmarul nu s-a terminat aici. El trebuie să mai meargă în instanţa de judecată, pentru a se apăra, pentru a anula sancţiunea primită. Acesta a trimis și un memoriu Poliţiei Române pentru schimbarea legislaţiei rutiere.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbuneștia fost desemnat ca unitate medicală pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19

admin

Grupare de hoți din locuințe, capturată de polițiști

admin

Angajat al CEO, achitat de instigare la grevă

admin

Reținut de polițiști după ce și-a bătut cu bestialitate tatăl

admin

Satul Pocruia și Mănăstirea Tismana, afectate de inundații

admin

O societate italiană vrea să modernizeze Calea Eroilor

admin

A nins pe Transalpina în zona Rânca

admin

Schimbare de prioritate de trecere în Târgu Jiu

admin

Investițiile în hidrocentralele de pe Defileul Jiului ar putea să continue

admin

Proprietarii imobilelor- pericol, amendați de Poliția Locală Târgu Jiu

admin

Primii bani pentru primăriile din județ. Vezi aici cât a primit fiecare localitate!

admin

Operație complexă la Secția de ortopedie a SJU Târgu Jiu. Un nerv a fost refăcut

admin

Revoltător! Mărturia lui Valentin Neagu, medic care a operat un pacient suspect de coronavirus. “Am intervenit chirurgical în costume luate de la Dedeman! Am trăit o zi tristă”

admin

Reținuți pentru furturi în Gorj

admin

Reținut după ce a mers cu mopedul fără permis

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult