Opinia Gorjului

Jandarm condamnat la închisoare pentru că a văruit două case, în timpul liber, dar nu a declarat banii primiți în schimbul muncii

Un jandarm băcăuan a fost condamnat la 2 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru că a văruit două case, în timpul  liber, iar banii încasați nu i-a trecut în declarația de avere. Plt. adj. Teletin Tudorel este angajat al Jandarmeriei Române de 13 ani, iar de mai bine de nouă ani este comandatul grupei de Supraveghere și Intervenție din localitatea Podu Turcului.

La nivelul jandarmeriei din Bacău, este prezentat ca o dovadă de dăruire, profesionalism și amabilitate. De ceva timp, jandarmul are grijă de un bătrân invalid, căruia îi duce alimente, apă, îi taie lemnele și îl ajută la treburile casnice.

Jandarmul Tudorel Teletin a vrut să mai facă ceva bani în plus din muncă cinstită. Așa se face că, în perioada februarie 2016 – august 2017, acesta a dat o mână de ajutor prestând servicii de zugrav, muncă pentru care a fost răsplătit cu suma de 7.700 de lei. Problemele au apărut ulterior, când ”cineva” a sesizat faptul că jandarmul băcăuan nu a declarat veniturile din construcții în declarațiile de avere și de aici s-a ajuns la procesul care a început pe 10 iulie 2020.

„Pe 28 aprilie 2017 și, respectiv, 15 mai 2018, plutonierul adjutant din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău nu a menționat în cuprinsul declarațiilor de avere aferente anilor 2016 și 2017 și înregistrate în evidențele IJJ Bacău, venituri impozabile în cuantum cumulat de 7.700 de lei, pe care acesta le realizase în perioada februarie 2016 – august 2017, ca urmare a prestării de servicii de construcții”, potrivit procurorilor.

Și-a recunoscut fapta

Jandarmul băcăuan și-a recunoscut fapta – că a văruit două case și nu a trecut banii obținuți în declarația de avere. Și totuși, potrivit legislației în vigoare din România, angajații Ministerului Afacerilor Interne nu au voie să presteze alte activități lucrative în urma cărora să obțină venituri, de aici fiind exceptate activitățile educative. Încălcarea acestei prevederi reprezintă comiterea unei infracțiuni.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Iași au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de anchetatori cu plutonierul adjutant de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău. „Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției. Stabilește pedeapsa pentru fals în declarații, pentru plutonierul adjunct din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău. Obligă inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o durată de 50 de zile, în cadrul Primăriei Podu Turcului sau la Primăria Bacău”, au arătat magistrații militari ieșeni. Sentința nu este definitivă.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Un militar român și-a bătut iubita cu un ciocan după ce i-a spus că vrea să se despartă de el

admin

Tragedie într-o gară din Hunedoara. O fetiță de opt ani a fost lovită de o locomotivă și a murit pe loc

admin

Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română, la simularea pentru Evaluarea Națională 2019

admin

Băiatul unui om de afaceri din Brașov, mort într-un accident rutier îngrozitor!

admin

”Au fost respectate prevederile privind operarea”

admin

Coronavirusul a făcut ravagii în Italia! Oamenii nu mai ies din case, iar magazinele sunt goale

admin

Criza coronavirusului în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 32

admin

La mai puțin de două luni de când ocupă această funcție, șeful Poliției Caracal se pensionează

admin

Muncitorii sezonieri, repatriați în România. Va fi trimis un avion în Germania

admin

Tonel Pop a făcut dezvăluiri incredibile. Soția lui Gheorghe Dincă s-ar fi aflat în casă atunci când Alexandra și Luiza ar fi fost răpite

admin

Fetița jandarmeriței ucise pe trecerea de pietoni, în pericol de moarte

admin

A murit Costin Mărculescu. Actorul a fost găsit mort în cadă, în stare de putrefacție

admin

Dosarul fetiţei adoptată din Baia de Aramă se mută la Tribunalul Olt

admin

Ce alocație vor avea copiii de la 1 august

admin

Astăzi sunt Rusaliile! Antenție, e INTERZIS! Ce sa NU faci sub nicio formă ca să nu înfurii ielele

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult