Opinia Gorjului

Încep Zilele Municipiului Târgu Jiu 2019!

Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” invită cetățenii în perioada 20-26 mai 2019, la ediția cu numărul XIX a Zilelor Municipiului Târgu Jiu.Târgujienii vor avea parte de o săptămână bogată în  evenimente culturale, concerte de muzică ușoară, populară și folk, distracție, expoziții, precum și de nelipsitele standuri cu preparate culinare tradiționale de pe Insulița Jiului.

Primăria municipiului Târgu Jiu a definitivat programul de evenimente pentru ediția de anul acesta a Zilelor Orașului.  Printre numele mari de artiști care vor concerta la Târgu Jiu se numără The Motans, Holograf, The  Dreamers sau violonistul Alexandru Tomescu, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius. Tinerii vor da startul distracției la Balul Absolvenților și Balul Liceelor, iar membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, alături de invitații lor, vor oferi publicului un regal folcloric în Piața Prefecturii din centrul orașului. “Zilele vor începe cu procesiunea religioasă care va avea loc pe 20 mai, de la ora 21 după care se va continua cu mai multe evenimente în mai multe locații din Târgu Jiu. Este un program amplu pentru toate generațiile pe care le avem la nivelul orașului. În premieră avem evenimente pentru liceeni, Balul Bobocilor și Balul  Asovenților”, a declarant primarul Marcel Romanescu.

„Vive la Musique”

Vive la Musique este deviza sub care se desfășoară turneul Stradivarius 2019. Un eveniment dedicat muzicii franceze și românești, aduce o combinație sonoră mai puțin obișnuită pe scenele de concert: vioara însoțită de harpă – o lume magică, plină de culoare și de prospețime. Legătura dintre cele două instrumente este poate mai profundă decât pare la prima vedere: știți, desigur, povestea potrivit căreia poarta Raiului, atunci când se deschide, scârțâie câteodată. Acel scârțâit este sunetul viorii. Iar fericiții care îi trec pragul găsesc cu siguranță în grădina raiului și harpe – instrumentul angelic prin excelență. Conceput de virtuozul Alexandru Tomescu, acest turneu excepțional propune publicului din România o întâlnire între compozitori clasici și contemporani, francezi și români, într-un dialog inedit între vioara lui Alexandru Tomescu, harpa lui Delphine Benhamou și mișcarea coregrafică a lui Lari Giorgescu, toate reunite într-un spectacol sincretic și original. „Un eveniment dedicat anului colaborării culturale România Franța. Este o bucurie faptul că reușim să menținem Târgu Jiu pe harta acestui eveniment, vorbim de cea mai importantă acțiune după Festivalul George Enescu. Și, iată, că reușim ca sponsorii să plătească onorariile în mare măsură noi asigurăm doar scenă, scaune, locație și marketing. Pregătim 1000 de scaune dar în mare parte oamenii vin și doresc să stea pe gazon sau să-și amplaseze hamace între copacii din Parcul Coloanei”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Articole recomandate

STUPI INCENDIAȚI DIN GREȘEALĂ

admin

Doi angajați din Sri Lanka de la fost Avicola sunt acuzați de furt

admin

După gratii, pentru încălcarea ordinului

admin

Slovenul lovit cu cărămida într-un bar din comuna Drăguțești a murit

admin

Dosar penal pentru și-a agresat concubina

admin

Adolescentă rănită în accident rutier

admin

Hoții din carieră, reținuti

admin

Minor săltat de pe stradă, urcat cu forța într-o mașină și bătut! Motivul este INCREDIDIBIL

admin

Percheziții în Târgu Jiu

admin

Salariile angajaților Primăriei Târgu Jiu, majorate de consilierii locali

admin

Dosar penal pentru că a lovit o femeie

admin

Percheziție la locuința unui consilier local din Drăguțești, cercetat pentru furt

admin

A plecat din Sibiu, beat la volan

admin

Căutătorii de comori, la un pas de moarte

admin

Primăria Târgu Jiu declară război „pădurii“ de cabluri

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult