Opinia Gorjului

În Cluj-Napoca se întorc restricțiile! Incidența noului coronavirus a trecut de 2 la mie

În Cluj-Napoca se întorc restricțiile! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a decis impunerea mai multor restricții în municipiul Cluj-Napoca și în comunele Florești și Săvădisla, după ce rata de incidență Covid cumulată în ultimele 14 zile a trecut de 2 la mia de locuitori.

Măsurile se vor aplica începând de vineri, pentru o perioadă de două săptămâni. Potrivit autorităților, incidența în Cluj-Napoca este joi de 2,15‰, în comuna Florești de 2.21‰ și în comuna Săvădisla de 2.67‰. Totodată, sunt și localități în județ unde incidența a trecut de 3, respectiv 6 și 7 cazuri la mia de locuitori, acolo fiind instituite măsuri mai dure. Astfel, potrivit măsurilor adoptate de CJSU Cluj, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimun 1 metru între persoane.

Nunțile, doar cu certificat covid

Participarea este permisă doar persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au test negativ de COVID. De asemenea, cinematografele, spectacolele sau concertele sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. La concerte sau alte spectacole în aer liber pot participa mai mult de 2.500 de spectatori doar dacă toți sunt vaccinați.Nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate cu număr de persoane diferit în funcție de câți sunt vaccinați, astfel:

  • maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora, maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (2 mp de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru COVID, fie au trecut prin boală,
  • până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

Incidență de peste 7 la mie într-o localitate din Cluj

CJSU Cluj a dispus restricții începând de vineri și în comuna Săndulești, unde incidența Covid a ajuns la 3.19‰. Aici, sunt interzise activitatea cu publicul a cinematografelor, a restaurantelor și cafenelelor, a firmelor de jocuri de noroc, dar și evenimentele private. De asemenea, restricții privind circulația persoanelor au fost luate în comuna Ploscoș, unde incidența a ajuns la 6,43‰, și în comuna Cătina, unde incidența este de 7,78‰.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Europa, sufocată de pandemie. OMS a anunțat o creștere semnificativă a deceselor în doar 7 zile

admin

Simona Halep a câștigat finala de la Wimbledon

admin

Austria prelungește carantina! Restricțiile rămân în vigoare pană la data de 8 februarie

admin

Scandalul „amor în secția de la ATI” s-a terminat. Ce decizie a luat comisia de disciplină

admin

Ruşine mai mare nu există! Ce au găsit medicii din Focşani în vaginul unei femei

admin

Oficial! Școlile se vor deschide fizic în 8 februarie. Anunțul lui Klaus Iohannis

admin

Coronavirus România. S-a înregistrat al 26-lea deces din cauza COVID-19

admin

Cătălin Moroșanu, revoltat de videoclipul cu minora din Târgu Jiu agresată de alte fete! „Am fost și eu victima unor astfel de situații”

admin

Legătura neștiută dintre Cristi Borcea și cântăreața Tinna Latina! A explodat “bomba”

admin

Artista de muzică populară Vlăduța Lupău, diagnosticată cu noul coronavirus

admin

Orban anunță că PNL vrea schimbarea președinților Camerei Deputaților și Senatului

admin

Viața bate filmul! O femeie din Constanța și-a păcălit soțul că este sechestrată ca să-i dea o ”lecție”

admin

Grav accident în Argeș, după ce un autoturism s-a răsturnat. Șase persoane au fost rănite, dintre care patru copii

admin

Klaus Iohannis, declarații la ceremonia de depunere a jurământului Cabinetului Orban: ”Mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”

admin

Mama gemenilor morți din Ploiești, după ce au căzut de la etaj, acuzată oficial de ucidere din culpă

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult