Opinia Gorjului

Imaginile dezastrului de la Alunu-Vâlcea. Muncitorii care lucrau pe excavatorul înghiţit de pământ se tem că vor fi concediaţi

Panică la cariera de la Alunu, judeţul Vâlcea, acolo, unde, joi, un excavator a fost, pur simplu, înghiţit de un mal de pământ. Muncitorii se tem acum că vor pleca acasă. 

„S-a produs un eveniment neplăcut la cariera de la Alunu, prăbuşirea unui mal de pământ peste excavatorul 01, fapt ce a determinat răsturnarea acestuia, avariindu-l total. Azi am văzut multe feţe triste, alţii plângând de parcă au pierdut pe cineva drag, cel mai bun prieten.  În urma discuţiilor cu domnul inginer am primit asigurarea că nimeni nu va pleca acasă”, a postat primarul din Alunu, Cristian Birăruţi.

Şi reprezentanţii carierei îi liniştesc pe muncitori.

Lucrătorii ar urma să fie redistribuiți

„În cadrul operatorului CET Govora a fost constituită o comisie de cercetare a evenimentului tehnic produs, pentru identificarea cauzelor şi evaluarea situaţiei create. În ceea ce privește personalul salariat aferent liniei tehnologice a excavatorului E 01 avariat, acesta va fi redistribuit pe celelate linii tehnologice din cadrul carierelor Alunu, Panga și respectiv Berbeşti Vest.

Prin redistribuirea personalului salariat, se va mări în consecință capacitatea de exploatare pe celelalte linii tehnologice în vederea suplinirii cantităţii de lignit aferentă celei avariate. De asemenea, CET Govora are în derulare mai multe contracte de achiziţie cărbune, societatea fiind pregatită să cumpere o cantitate suplimentară în vederea acoperirii deficitului”, susţin reprezentanţii carierei.

Minerii transmit conducerii să meargă la puşcărie, fiindcă și-ar bate joc de angajaţi. „Ăsta gata, la fier vechi. Ia uite, şenilele au rămas în pământ. Când le spuneam eu, ziceau că am gura cam mare. Mamă, dacă prindea unul în cabină… Dar uite, cabina a rămas întreagă”, se aud voci pe fundal.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Managerul „minune“ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu recunoaște că pătuțurile sunt ruginite

admin

Doctor destituit din funcție

admin

Octogenar dat dispărut. A plecat cu mașina și nu s-a mai întors

admin

Proiect pentru asfaltarea unui nou drum turistic

admin

Noi promisiuni pentru finalizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu

admin

O nouă întâlnire între cabanieri și autorități, la Rânca. Vor apărea noi parcări și va crește vieza maximă pe Transalpina

admin

A pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un cap de pod

admin

Sindicatele din FNME ar putea să fie executate silit de Pandurii

admin

Revoltător! Mărturia lui Valentin Neagu, medic care a operat un pacient suspect de coronavirus. “Am intervenit chirurgical în costume luate de la Dedeman! Am trăit o zi tristă”

admin

Turiștii ar putea să ajungă la Rânca pe un nou drum

admin

Drumurile din Slivilești, distruse de viiturile puternice

admin

Patronii au ajuns să se plângă de români. „Au devenit pretențioși. Aducem forță de muncă din țările mai sărace“

admin

Romanescu îi amenință pe viceprimari că îi lasă fără secretare

admin

80 de angajați de la CEO, disponibilizați din luna iulie

admin

Vindea lichid de parbriz drept alcool sanitar!

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult