Opinia Gorjului

Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19 a fost adoptată. Cine sunt primii români care vor fi vaccinați | VIDEO

E oficial! Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus – SARS-CoV-2 – a fost adoptată în şedinţa Executivului care s-a desfășurat ieri.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului a anunțat în cadrul briefingului de presă din această dimineață că primii români care vor fi vaccinați sunt angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, dar și personalul din “domenii-cheie”.

A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19

Șeful Cancelariei premierului a subliniat în timpul declarațiilor că actul normativ pregăteşte campania de vaccinare împotriva COVID-19, odată ce va fi pus la dispoziţie un vaccin.

“Suntem implicaţi în acest moment (…) alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: “personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a precizat Ionel Dancă, relatează Agerpres.

Conform şeful Cancelariei prim-ministrului , persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă și, ulterior, vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.

“Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”, a mai dezvăluit Ionel Dancă.

Totodată, el a subliniat că vaccinarea este “gratuită şi voluntară”.

În plus, Ionel Dancă a prezentat un apel al Executivului, în acest context.

“Guvernul României, condus de domnul prim-ministru, Ludovic Orban, face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19. Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a spus şeful Cancelariei.

Conform informațiilor făcute publice ieri de oficialii din cadrul Grupului de Comunicare Strategică (GCS), cazurile de infecție cu noul coronavirus a ajuns la 457.848 în România, în ultimele 24 de ore, au fost testate pozitiv 8.499 de persoane.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Sorina poate să plece în SUA cu familia adoptivă

admin

Starea de alertă se prelungește pentru a treia oară! Ce se schimbă după 16 august în România

admin

Elena Udrea s-a întors în România. Avocatul fostului ministru a confirmat oficial

admin

”Nu puteam să țin trei telefoane la ureche”

admin

Ministrul Educației anunță noi reguli! Înscrierile la grădinițe se vor face online

admin

Veșit bune pentru elevi! Statul le oferă câte 200 de euro

admin

Liviu Dragnea, testat pozitiv cu COVID-19. Care este starea de sănătate a fostului lider PSD

admin

Infidelitate la Casa Albă! Melania Trump, iubit secret, de care Donald Trump știe

admin

Mărturisirile incredibile ale localnicilor din Caracal despre Gheorghe Dincă

admin

Scandalos! Ce face Gheorghe Dincă în timp ce anchetatorii îi scotocesc prin casă

admin

Militarii români au început construirea unui spital la marginea Bucureştiului! În cât timp va fi gata şi ce cazuri de coronavirus vor fi tratate

admin

Imaginile durerii. Vulpița de la Acces Direct a reușit să-și strângă în brațe fetița, înainte să fie bătută cu pietre de socrul său

admin

Când a sunat la 112, Alexandra Măceșanu nu a spus ”Vine, vine” ci…

admin

Mărturisirile unui bărbat tratat cu plasma unor pacienți vindecați de COVID-19! „Am acceptat și m-am trezit alt om. Febra mi-a dispărut și mi-a fost ușor să respir”

admin

Liviu Dragnea si conditiile pe care le are in celula de la Penitenciarul Rahova

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult