Opinia Gorjului

Gorjean reținut în aeroport, pentru trafic de minori și spălare de bani

Polițiștii de la Crimă Organizate Gorj au reținut doi bărbați, tată și fiu, acuzați de trafic de minori și spălare de bani. Unul dintre suspecți a fost ridicat de oamenii legii, direct din aeroport, când se pregătea să plece în Dubai.

“Mascații” au ridicat un tânăr de 30 de ani, din comuna Drăguțești (Gorj), din aeroportul București, când încerca să părăsească țara, cu destinaţia Dubai, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani. Gorjeanul este acuzat că, în ultimii cinci ani, a racolat mai multe tinere, printre care și o minoră, pe care le ademenea pe rețelele de socializare, prin metoda “lover boy”.

“Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția. Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora. În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Oamenii legii susțin că, din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro, o parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop.


În cursul zilei de ieri, polițiștii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaților, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro.

Articole recomandate

A derapat cu mașina și a intrat în parcul Coloanei fără de Sfârșit

admin

Bărbatul din Bălănești care și-a bătut cu bestialitate soția a fost arestat preventiv

admin

Reținut pentru că a condus un autovehicul, deși nu avea acest drept

admin

Ce sumă au furat hoţii din bancomatul de la Polovragi

admin

Un cunoscut medic gorjean s-a stins din viață

admin

Transporta ilegal peste două tone de cărbune

admin

Adolescentă din Târgu-Cărbunești, a fost dată dispărută

admin

Telefon mobil furat de un minor de 13 ani

admin

Polițist mort într-un accident rutier

admin

Dosar penal pentru și-a agresat concubina

admin

Două accidente produse din neatenție

admin

Transporta ilegal persoane și a rămas fără mașină

admin

O femeie din Crasna a fost sfârtecată de câini

admin

Bărbat reținut pentru că a lovit un polițist

admin

I-au confiscat încărcătura și a primit amendă pentru că nu deținea acte

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult