Opinia Gorjului

Giorgiana Hosu, șefa DIICOT a demisionat

Giorgiana Hosu demisionează din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a informat, joi seară, Ministerul Justiţiei.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut, joi, o întrevedere cu Giorgiana Hosu şi Oana Daniela Pâţu, procurorul-şef adjunct al DIICOT.

“În cadrul întrevederii, ministrul Justiţiei a fost informat de Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de aceasta către CSM – Secţia pentru procurori”, se precizează în comunicat.

Ministerul Justiţiei menţionează că demisia procurorului-şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile. Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de procurorul-şef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâţu, în conformitate cu prevederile legale.

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul Giorgianei Hosu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ‘Carpatica Asig’, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în situaţia în care va apărea o condamnare în cazul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, cu siguranţă aceasta nu va rămâne fără urmări.

Potrivit deciziei instanţei, Dan Hosu a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi un an şi şase luni închisoare pentru instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o condamnare de 3 ani, însă cu suspendarea executării, pe un termen de supraveghere de trei ani şi şase luni. Hosu a fost achitat pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Articole recomandate

Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! „În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume”

admin

Coronavirus: a treia etapă de relaxare în România. În ce țări putem zbura și ce restricții dispar

admin

Încă o femeie a murit din cauza gripei! Numărul total al deceselor se ridică la 174

admin

Se amână Brexit-ul! Ce trebuie să știe toți românii din UK

admin

O floare unică în lume a înflorit în Clisura Dunării: laleaua galbenă

admin

Un deținut de la Penitenciarul Jilava a evadat!

admin

Actriţa Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare

admin

Luiza este vie! Gheorghe Dincă a anunțat astăzi că nu a ucis-o

admin

DIICOT precizează că luni şi marţi s-a făcut reconstituirea parţială a infracţiunilor din cazul Caracal

admin

Document-bombă în cazul Sorinei, fetița de 8 ani târâtă cu mascații! Procuroarea nu avea dreptul să o ia

admin

ANAF a demarat o amplă campanie de controale

admin

Anunț de ultimă oră! Avocații, notarii și executorii judecătorești, scutiți de plata utilităților și a chiriei pe durata stării de urgență

admin

FOTO | Accident groaznic la Hundeoara! Un tânăr de 28 de ani a murit pe loc

admin

Coronavirusul a făcut ravagii în Italia! Oamenii nu mai ies din case, iar magazinele sunt goale

admin

Avertisment cumplit din partea ANM. Ne așteaptă temperaturi foarte scăzute și fenomene extreme, în perioada următoare

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult