24 februarie 2020
Opinia Gorjului

Fosta şefă a Secţiei de Oncologie Târgu-Jiu, acuzată că și-a ajutat soțul să facă decontări ilegale


Fosta șefă a Secției de Incologie din Spitalul Județean Târgu-Jiu, Mariana Găvănescu, și soțul ei au fost trimiși în judecată. Femeia este acuzată că, timp de 6 ani, și-a ajutat soțul să deconteze aproape 200.000 de lei pentru servicii neacordate bolnavilor de cancer.

Soțul fostei şefe a Secţiei de Oncologie, Mariana Găvănescu, administrator al unei firme care oferea servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, este acuzat că a încasat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj banii decontați pentru rețetele si tratamentul la domiciliu al bolnavilor de cancer, cu ajutorul soției sale, medic oncolog, care recomanda pacienților serviciile oferite de societatea soțului ei.

Practic, medicul oncolog este acuzat că eliberara recomandări pentru acordarea de servicii de îngrijiri medicale pe numele unor pacienţi cu afecţiuni oncologice care apăreau fie în registrul de consultaţii al spitalului, fie în registrul de internări / externări, fără ca ei să știe despre aceste recomandări. Pe baza recomandărilor medicale, erau întocmite documentele necesare obţinerii de la Casa de Asigurări a deciziei de îngrijiri medicale la domiciliu.Procurorii susțin că reprezentanții firmei au intrat direct în posesia recomandărilor, deși acestea ar fi trebuit să fie ridicate de pacient sau de aparţinători și ulterior să opteze pentru o societate care oferă astfel de servicii.

„Pe baza acestor decizii, firma raporta/ deconta lunar servicii de îngrijiri medicale la domiciliu care în realitate nu se prestau sau se prestau parțial. Astfel, procurorii au stabilit, în urma administrării probelor, că societatea respectivă a solicitat și obținut decontarea în mod ilegal, pentru persoane care nu au beneficiat niciodată de îngrijiri medicale la domiciliu sau care au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pentru o perioadă mai mică sau care nu corespunde cu perioadele pentru care au fost efectuate decontări, a unui număr total de 202 decizii de îngrijiri medicale la domiciliu aferente perioadei octombrie 2008 – octombrie 2016, în sumă totală de 193.782,18 lei. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate s-a constituit parte civilă”, arată procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Târgu-Jiu. În aceeași cauză a fost cercetată și o fostă asistentă șefă a Secției de Oncologie din Târgu-Jiu, care era și administrator al unei alte firme prestatoare de îngrijiri medicale la domiciliu. Aceasta a optat pentru un acord de recunoaștere a vinovăției, achitând prejudiciul Casei de Asigurări de Sănătate.

Sursa Cancan

Articole recomandate

”Un număr privat o suna întruna pe la 2-3 noaptea”

admin

Referendumul pe justiție a atins pragul de prezență de 30% pentru a fi validat

admin

Legătura neștiută dintre Cristi Borcea și cântăreața Tinna Latina! A explodat “bomba”

admin

Astăzi sunt Rusaliile! Antenție, e INTERZIS! Ce sa NU faci sub nicio formă ca să nu înfurii ielele

admin

Poliţişti din Coşoveni, acuzaţi că i-au rupt mâna unui bărbat agresiv

admin

Cum răpea și viola Gheorghe Dincă: “A oprit mașina și mi-a zis: Hai să îți arăt…”

admin

Un proiect de antreprenoriat social: YOUness Clinic

admin

Decizie de ULTIMĂ ORĂ. Când și unde va fi înmormantată Alexandra Măceșanu

admin

Cine este, de fapt, Loredana Ungureanu, tanara care l-a innebunit pe Mihai Bendeac la iUmor. Ce NU s-a spus la Antena 1

admin

Actorul Volodimir Zelenski este noul preşedinte al Ucrainei! Cu câte voturi a câștigat

admin

Lovitură de teatru! Impresarul a făcut anunțul șocant despre cariera Andreei Bălan

admin

Ultima oră! Răsturnare de situație în cazul Caracal. E vorba despre două colege ale Luizei

admin

”Nu îmi voi da demisia de la Guvern”

admin

A murit unul dintre cei mai mari mafioți din lume!

admin

Gheorghe Dincă a fost dus înapoi în arest. Aproximativ 200 de oameni l-au huiduit

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult