14 octombrie 2019
Opinia Gorjului

Fosta şefă a Secţiei de Oncologie Târgu-Jiu, acuzată că și-a ajutat soțul să facă decontări ilegale


Fosta șefă a Secției de Incologie din Spitalul Județean Târgu-Jiu, Mariana Găvănescu, și soțul ei au fost trimiși în judecată. Femeia este acuzată că, timp de 6 ani, și-a ajutat soțul să deconteze aproape 200.000 de lei pentru servicii neacordate bolnavilor de cancer.

Soțul fostei şefe a Secţiei de Oncologie, Mariana Găvănescu, administrator al unei firme care oferea servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, este acuzat că a încasat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj banii decontați pentru rețetele si tratamentul la domiciliu al bolnavilor de cancer, cu ajutorul soției sale, medic oncolog, care recomanda pacienților serviciile oferite de societatea soțului ei.

Practic, medicul oncolog este acuzat că eliberara recomandări pentru acordarea de servicii de îngrijiri medicale pe numele unor pacienţi cu afecţiuni oncologice care apăreau fie în registrul de consultaţii al spitalului, fie în registrul de internări / externări, fără ca ei să știe despre aceste recomandări. Pe baza recomandărilor medicale, erau întocmite documentele necesare obţinerii de la Casa de Asigurări a deciziei de îngrijiri medicale la domiciliu.Procurorii susțin că reprezentanții firmei au intrat direct în posesia recomandărilor, deși acestea ar fi trebuit să fie ridicate de pacient sau de aparţinători și ulterior să opteze pentru o societate care oferă astfel de servicii.

„Pe baza acestor decizii, firma raporta/ deconta lunar servicii de îngrijiri medicale la domiciliu care în realitate nu se prestau sau se prestau parțial. Astfel, procurorii au stabilit, în urma administrării probelor, că societatea respectivă a solicitat și obținut decontarea în mod ilegal, pentru persoane care nu au beneficiat niciodată de îngrijiri medicale la domiciliu sau care au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pentru o perioadă mai mică sau care nu corespunde cu perioadele pentru care au fost efectuate decontări, a unui număr total de 202 decizii de îngrijiri medicale la domiciliu aferente perioadei octombrie 2008 – octombrie 2016, în sumă totală de 193.782,18 lei. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate s-a constituit parte civilă”, arată procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Târgu-Jiu. În aceeași cauză a fost cercetată și o fostă asistentă șefă a Secției de Oncologie din Târgu-Jiu, care era și administrator al unei alte firme prestatoare de îngrijiri medicale la domiciliu. Aceasta a optat pentru un acord de recunoaștere a vinovăției, achitând prejudiciul Casei de Asigurări de Sănătate.

Sursa Cancan

Articole recomandate

Peste 100 de cartușe de infanterie, găsite de un bărbat care planta copaci

admin

O masă de aer polar va traversa România. De când se răcește vremea

admin

Idee inedită de Paște, la Craiova! Iepuraşi ”Playboy” din ciocolată

admin

Horoscopul zilei de 3 martie 2019. Balanțele caută distracția și aventura

admin

IGPR a făcut anunțul! Radu Mazăre va fi adus, luni, în România

admin

Ultima oră. Trenurile spre și dinspre București circulă cu întârziere, joi seara, din cauza unei sinucideri

admin

Lozuri în plic FALSE. Loteria Română a făcut anunțul

admin

Un proiect de antreprenoriat social: YOUness Clinic

admin

Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, în Insulele Filipine

admin

”Un număr privat o suna întruna pe la 2-3 noaptea”

admin

Vrei să ajungi milionar în dolari? Urmează exemplul acestui hacker. Nu face nimic ilegal! “Sunt foarte mândru că…”

admin

Ameri Nasrin, mărturisiri emoționante, după ce a vizitat-o pe Valentina Pelinel!

admin

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat fără drept, anunță că își deschide o clinică medicală

admin

Imagini șocante! Un polițist s-a sinucis în fața iubitei sale

admin

Pensii impozitate cu 50 %. Anunțul Vioricăi Dăncilă care schimbă totul

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult