28 februarie 2020
Opinia Gorjului

Firma familiei deputatului Dan Vâlceanu, contract cu CEO de aproape un milion de dolari

Firma familiei deputatului PNL Dan Vâlceanu a câștigat o licitație la CEO în valoarea de 3,9 milioane de lei pentru furnizarea de tablă. Este vorba de societatea Trefo din Rovinari.

Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, a precizat că licitația a fost câștigată în luna octombrie, iar acum s-a semnat contractul: „Procedura s-a desfășurat în luna octombrie când era guvernul Dăncilă, iar acum s-a semnat contractul, care se încheie după ce trece perioada procedurală de depunere a contestațiilor.

La firma respectivă sunt părinții mei și nu mi se pare normal să merg acasă să le spun să închidă firma sau să le spun să nu mai participe la licitații că sunt eu deputat. Nu mă pot duce la rudele mele să le spun să renunțe la ceva pentru că sunt eu deputat și partidul meu este la guvernare. Altă legătură în afară de grad de rudenie cu firma respectivă nu am “.

CEO a emis un comunicat

CEO a emis un comunicat de presă cu privire la contractul câștigat de societatea familiei Vâlceanu: „Pentru achiziția centralizată având ca obiect încheierea de acorduri-cadru de furnizare a produsului TABLA pentru SE Rovinari, SE Turceni, SE Isalnita si SE Craiova, cu valoarea maxima estimata de 4,470 mil lei, s-a întocmit si publicat in SICAP documentatia de atribuire aferenta acestei achiziții cu anuntul de participare nr. CN1014873/08.09.2019, atribuirea urmând a fi facuta pe două loturi. (…) Până la data limită de 17.10.2019, ora 15:00, au fost depuse in SICAP 4 oferte pentru lotul nr. 1 si 3 oferte pentru lotul nr. 2 (una dintre acestea fiind neconforma din punct de vedere al evaluării tehnice). (…)

Cele doua acorduri-cadru au fost incheiate pentru o perioada de 24 luni, clasamentul ofertelor fiind provizoriu, contractele subsecvente urmand a fi atribuite la valoarea cea mai mica rezultata in urma procedurii de reofertare a operatorilor economici semnatari ai acordurilor cadru. Prin urmare, procedura de achiziție „Tabla groasă și tablă aliată” la CE Oltenia, din octombrie 2019, a fost derulată prin licitație deschisa, cu respectarea tuturor prevederilor legislative de transparență.

În subsidiar, menționăm faptul că, potrivit Legii nr.99/2016 privind achizițiile sectoriale, acordul-cadru  reprezintă acordul încheiat în forma scrisă între una sau mai multe entități contractante ăi unul sau mai mulți operatori economici care are ca obiect stabilirea termenilor și condițiilor care guvernează contractele sectoriale ce urmează a fi atribuite într-o anumită perioadă, în special în ceea ce privește prețul ți, după caz, cantitățile avute în vedere“.

Societatea Trefo apare printre operatorii economici cu care s-au încheiat contracte atât pentru Lotul I, cât și pentru Loutul II.

Sursa Impact in Gorj

Articole recomandate

M. Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei, în vizită la Gorj

admin

Rezultate finale la alegerile prezidențiale în Gorj

admin

Primarul Romanescu îi cere lui Orban să își dea demisia din fruntea PNL. Vâlceanu: „Nu a înțeles despre ce este vorba“

admin

Fără sprijinul PNL, Bobaru va candida ca independent! „Bumbeștenii vor hotărî, nu domnul deputat Vîlceanu”

admin

Nou director la APIA Gorj

admin

Primarul comunei Albeni s-a reclamat singur la ITM Gorj

admin

Lider PLUS: „Județul Gorj este pe ultimul loc la investiții directe străine. Este ocolit pentru că, e din păcate, o clică politică aici care ține prizonieră, în sărăcie o mare parte din populația”

admin

Cârciumaru: “Nu voi candida pentru încă un mandat la Primăria Târgu Jiu. E timpul să vină și alți colegi, mai tineri, care să intre în aceste competiții electorale”

admin

Consilierii “dobitoci” au în plan să-l dea pe primarul Romanescu în judecată

admin

Declarațiile lui Romanescu la adresa președintelui PNL, criticate de Dan Vîlceanu! „S-a înscris în corul pesediștilor”

admin

Dragnea vine la Gorj pe 3 martie

admin

Rușeț, adeziune a PMP. „Cred că a venit momentul să mă implic în viața politică a acestui județ!”

admin

Parlamentul dezbate și votează moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban

admin

Ișfan vrea să candideze la alegerile locale

admin

OUG care reglementează organizarea anticipatele, publicată în Monitorul Oficial

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult