Opinia Gorjului

Fals ofiţer de informaţii, condamnat de Judecătoria Târgu-Jiu

Un fals ofițer de informații, care a șantajat o profesoară de la liceul din comuna Bâlteni şi a escrocat alte două femei – o primăriţă PMP şi o consilieră PSD- a fost condamnat la închisoare.

Ion Mihai Dincă a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Târgu-Jiu și pentru că a escrocat alte două femei. Una dintre ele este, în prezent, primar al Partidului Mişcarea Populară la o comună din Mehedinți, iar cealaltă era consilier județean PSD în Constanța. Ambelor, bărbatul le promisese funcții importante la București, în schimbul unor sume de bani. El a fost, însă, prins în flagrant în timp ce încerca să ia 500 de lei de la profesoara din Bâlteni, care îl reclamase după ce fusese amenințată cu publicarea unor imagini compromițătoare, care nici nu existau.

„Condamnă pe inculpatul Dincă Ion Mihai, la pedeapsa de un an şi 6 luni închisoare. (…) Condamnă pe inculpatul Dincă Ion Mihai, în prezent în Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, la pedeapsa de un an şi 6 luni închisoare(…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă (1/3 din 1 an şi 6 luni = 6 luni), rezultând o pedeapsă de 2 ani închisoare. În baza art. 104 alin. 2 C. pen., art. 43 alin. 2 C.p. revocă liberarea condiţionată a inculpatului Dincă Ion Mihai din pedeapsa de 5 ani și 5 luni închisoare la care a fost condamnat prin s.p. nr. 77 din 01.02.2016 emisă de Tribunalul Argeş, def. prin D.P. 681/A din 08.06.2016 Curtea de Apel Pitești şi dispune executarea restului rămas neexecutat de 496 zile, rest pe care îl adaugă la prezenta pedeapsă, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 496 zile”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu.

În prezent, Dincă se află în spatele gratiilor, într-un alt dosar instrumentat de DNA, după ce a cerut, la Bacău, nu mai puțin de 180.000 de euro rudelor unei persoane anchetate de procurorii anticorupție, în schimbul banilor dând asigurări că dosarul se va închide.

Articole recomandate

Trei tineri au ajuns în arest după ce au furat un telefon mobil

admin

Noi promisiuni pentru finalizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu

admin

Amenzi usturătoare aplicate de inspectorii sanitar-veterinari

admin

Au bătut palma! FCSB va juca meciurile din cupele europene la Târgu Jiu » Primarul insistă pe lângă Becali: „Steaua să joace și în campionat aici”

admin

Medic chirurg gorjean condamnat

admin

Îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri confiscate din Târgul auto

admin

Operație complexă la Secția de ortopedie a SJU Târgu Jiu. Un nerv a fost refăcut

admin

Forajul abandonat cu apă termală de la Câlnic va fi preluat de Primărie

admin

Se asfaltează două străzi din Târgu Jiu

admin

Și-a rănit vecinul cu un pistol de tip airsoft

admin

Șef nou la ADIA Gorj

admin

Primarul comunei Vladimir, pus în libertate. Este acuzat ca aprobat decontarea a peste 250.000 de lei pentru lucrări nerealizate

admin

Spații de agrement de peste 2000 de metri în zona gri a municipiului Târgu Jiu

admin

Beat și fără permis la volan, a intrat cu mașina într-un gard

admin

Bătrân ars de viu pe un câmp

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult