Opinia Gorjului

Epidemie de gripă. Încă două persoane au murit, iar numărul deceselor a ajuns la 168Un bărbat de 56 de ani din Bistrița-Năsăud și o femeie de 85 de ani din Caraș-Severin au murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică, persoanele nefiind vaccinate antigripal. Numărul deceselor a ajuns la 168.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Bistrița-Năsăud și o femeie de 85 de ani din Caraș-Severin au murit din cauza gripei. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, ambii pacienți aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinate antigripal. Numărul deceselor a ajuns la 168.

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Sorina Pintea a anunţat pe 30 ianuarie că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. Ministrul Sănătății a precizat că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Sorina Pintea a vorbit despre efectele declarării oficiale a epidemiei de gripă în România asupra școlilor din toată țara și a spus că decizia închiderii școlilor după declararea epidemiei în România aparține autorităților locale, ”punctual”, în funcție de fiecare caz în parte. (VEZI ȘI: EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA. CUM SE SCHIMBĂ, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, VIAȚA NOASTRĂ)

Mai exact, această decizie se poate lua de inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică din fiecare județ, acolo unde absenteismul depășește 20 %, la clasă sau în școală. Până în acest moment, nicio grădiniță și nicio școală nu au transmis dorința de a suspenda cursurile. Ministerului Sănătății, nu. Așa cum precizam, este vorba despre o decizie care se poate lua pe plan local, în discuțiile dintre inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică.”, a declarat Sorina Pintea.
Sursa Cancan

Articole recomandate

E incredibil ce a făcut judecătoarea moartă în accidentul rutier din Consntanța în urmă cu doar câteva zile

admin

Coronavirus România, 11 noiembrie. 203 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

admin

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial pandemie de coronavirus

admin

Asta schimbă tot! Alexandra și Luiza se cunoșteau?! Apar în aceeași poză, împreună

admin

O fată de 15 ani din Slatina s-a sinucis după ce a aflat că i s-a făcut un cont fals de Facebook. Ce a găsit pe acea pagină despre ea întrece orice imaginație

admin

Strigător la cer! Viața Luizei din Caracal costă 300.000 de euro

admin

Simona Halep a câștigat finala de la Dubai! Este primul trofeu în 2020

admin

COVID-19 mai face trei victime în România. Bilanțul deceselor ajunge la 1159 de morți

admin

Gheorghe Dincă a depus o nouă plângere la Judecătoria Craiova! Criminalul din Caracal este nemulțumit de tratamentul din închisoare

admin

Un celebru fotomodel din Rusia a murit alături de soțul ei în catastrofa aeriană din Etiopia! L-a filmat înainte de a urca în avion

admin

Coronavirus în România. Au fost anunțate încă opt decese. Bilanțul negru ajunge la 1.296

admin

Coronavirusul a ieftinit motorina și benzina! Preţul barilului, scădere istorică

admin

Ministrul Finanțelor a anunțat ce se va întâmpla cu creditele românilor! Intră în vigoare o noua formulă ROBOR

admin

Noua tulpină de COVID ar fi ajuns și în România! Primul pacient, un bărbat întors recent în țară

admin

Decizie de ultimă oră! DIICOT București preia ancheta crimelor din Caracal

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult