Opinia Gorjului

Emma Coronel Aispuro, soţia lui ‘El Chapo’, a fost arestată în SUA

Emma Coronel Aispuro, soţia, în vârstă de 31 de ani, a narcotraficantului mexican Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán, a fost arestată, luni, în zona unui aeroport de lângă Washington DC, au transmis autorităţile federale, citeză NBC News.

Ea este acuzată că a conspirat pentru a ajuta la distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină şi marijuana pe teritoriul Statelor Unite. Coronel Aispuro a fost preluată în custodia Dulles International Airport (Virginia), s-a precizat într-un comunicat al Departamentului de Justiţie.

Femeia este cetăţean mexican şi american şi, aparent, l-a ajutat pe Guzmán să scape dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Mexic, în 2015. După ce el a fost prins, ea ar fi pus la cale o altă evadare din aceeaşi unitate, doi ani mai târziu, au spus autorităţile.

Guzmán a fost condamnat în 2019 la închisoare pe viaţa, plus 30 de ani, pentru zece capete de acuzare, inclusiv distribuire de tone de cocaină în Statele Unite. În documentele dezvăluite luni, autorităţile au spus că tatăl ei a fost membru al cartelului Sinaloa, organizaţie condusă de Guzmán timp de aproximativ trei decenii, înainte ca el să fie extrădat SUA în 2017.

Coronel Aispuro şi Guzmán s-au întâlnit în 2007 şi s-au căsătorit când ea era încă adolescentă, arată documentele, potrivit cărora femeia cunoştea transporturile masive de droguri ale cartelului şi „înţelegea că veniturile din droguri pe care le controla derivau din aceste livrări”. Documentele citează ca surse peste 100 de actuali şi foşti membri ai cartelului Sinaloa, precum şi interceptări. Se pare că femeia a transmis pentru Guzmán şi mesaje legate de cartel, în perioada când el se afla în închisoare în Mexic, astfel că este acuzată că a fost mesager între soţul ei şi asociaţii cartelului.

Potrivit unui martor cooperant, fost membru al cartelului, Coronel Aispuro a ajutat la organizarea construcţiei unui tunel sub închisoarea Altiplano, care avea ventilaţie, trepte şi o motocicletă pe şine. Fostul membru al cartelului a participat de asemenea la complotul care a fost dus la capăt cu succes, pe 11 iulie 2015. După ce Guzmán a fost prins, şase luni mai târziu şi trimis înapoi la Altiplano, Coronel Aispuro l-ar fi plătit cu 1 milion de dolari pe fostul membru al cartelului să ajute la organizarea unei alte evadări. Când Guzmán a fost mutat la o altă închisoare, ea i-ar fi spus că a mituit cu 2 milioane de dolari un oficial mexican din sistemul penitenciar pentru a-l transfera înapoi la Altiplano.

Un avocat al lui Coronel Aispuro, Jeffrey Lichtman, a confirmat că o reprezintă, însă nu a comentat cu privire la acuzaţii.

Articole recomandate

Imagini camere supraveghere de la accidentul lui Răzvan Ciobanu. Ce apare la ora 04.10 dimineața

admin

George Burcea are Covid-19

admin

Ultima oră. Testele rapide au evidențiat stupefiante în sângele lui Răzvan Ciobanu

admin

Victor Slav, dezvăluire emoționantă despre Sofia. Semnul divin care îl leagă pentru totdeauna de fetița pe care o are cu Bianca Drăgușanu

admin

Veste bombă la Hollywood! Leonardo DiCaprio s-a combinat cu fiica lui Al Pacino!

admin

“Ai un limbaj ieftin și limitat. Ești un…”

admin

Ion Iliescu, primele declarații oficiale despre starea de sănătate după ce s-a aflat că va fi operat pe inimă

admin

Andreea Bălan, OUT de la show-ul “Te Cunosc de Undeva” de la Antena 1?!

admin

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii

admin

Noi imagini cu Răzvan Ciobanu, făcute publice! Mergea haotic, cu doar câteva ore înainte să moară

admin

S-a stins din viață la numai 20 de ani. Familia se află în stare de șoc

admin

Ce avere are, de fapt, Florin Pastramă. Fosta lui iubită îl face praf

admin

“Nu s-a mai putut. Am ales să plec!”

admin

Mirela Banias de la Insula Iubirii este însărcinată! Cum a dat-o iubitul ei de gol

admin

Decizie de ultimă oră luată de Pro Tv! Cabral și Loredana groza, scoși de pe post!

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult