Opinia Gorjului

Efectele devastatoare ale exploziei din Beirut. Peste 200.000 de oameni au rămas fără case

Cel puțin 200.000 de oameni au rămas fără locuinţe după ce explozia uriaşă de marţi, din portul din Beirut, a distrus foarte multe clădiri. Mai mult, ibanul mai are rezerve de grâne pentru „ceva mai puţin de o lună”, în condiţiile în care deflagraţiile din capitală au distrus principalul siloz al ţării.

Marwan Abboud, guvernatorul capitalei Beirut, a declarat postului MTV News că între 200.000 şi 250.000 de oameni şi-au pierdut locuinţele, iar autorităţile iau măsuri pentru a le asigura hrană, apă şi adăpost, anunță agenția dpa.

Mai mult, oficialul a adus aminte că un raport pe probleme de securitate redactat în anul 2014 avertiza cu privire la posibilitatea unei explozii în capitala Libanului din cauza unor materiale extrem de inflamabile care nu fuseseră depozitate în condiţii de siguranţă.

„Am pierdut 10 membri ai Brigăzii de Pompieri din Beirut, iar valoarea pagubelor este estimată între 3 şi 5 miliarde de dolari, poate chiar mai mult”, a afirmat Abboud, scrie Agerpres.

Premierul Hassan Diab declarase marţi că explozia – care a făcut cel puţin 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi – s-a produs la un depozit în care se aflau stocate circa 2.750 de tone de azotat de amoniu, timp de şase ani, fără măsuri de siguranţă.

Silozul din Beirut, distrus în totalitate

Principalul siloz de grâne al Libanului a fost distrus în exploziile de marţi din Beirut, împreună cu tot grâul depozitat înăuntru, ceea ce face ca Libanul să mai aibă rezerve de grâne pentru mai puţin de o lună, cu toate că alte vase cu provizii sunt pe drum, a declarat miercuri, pentru Reuters, ministrul economiei, Raoul Nehme.

Nehme a precizat că Libanul are nevoie de stocuri care să-i ajungă timp de cel puţin trei luni pentru a-şi asigura siguranţa alimentară şi că în prezent caută alte spaţii de depozitare.

În momentul exploziei, în silozul din Beirut erau stocate 15.000 de tone de grâu, a declarat Ahmed Hattit, şeful sindicatului importatorilor de grâu, pentru ziarul local Al-Akhbar. Hattit a afirmat că rezervele actuale de făină sunt suficiente pentru a acoperi nevoile pieţei timp de o lună şi jumătate şi a anunţat că patru nave care transportă în total 28.000 de tone de grâu nu au apucat să ancoreze în port.

Libanul, cu o populaţie de 6 milioane de locuitori, încearcă să transfere imediat patru nave care transportă 25.000 de tone de făină către portul Tripoli, a declarat o oficialitate din Ministerul Economiei la postul de ştiri LBCI.

Articole recomandate

Bacalaureat 2019. Când încep probele de la BAC

admin

Avertisment emis de MAE! Sunt vizați românii aflați în vacanță în Grecia

admin

FOTO | Ludovic Orban, fotografiat în timp ce fuma cu masca de protecție sub bărbie!

admin

Femeie decapitată, primele imagini de la locul tragediei din Hunedoara!

admin

De ce a fost ucis de fapt “Emi Pian”, şeful interlopilor Duduianu

admin

Gheorghe Dincă conducea un automobil modificat! Cum reuşea să îşi sechestreze victimele în maşina-capcană, fără să fie văzut

admin

Cazul Caracal! Viorel Cataramă a pus la bătaie 100.00 de EURO! Crede că Luiza şi Alexandra NU sunt moarte

admin

Nelu Tătaru, anunț oficial! La câte cazuri pe zi intră România în Stare de Urgență

admin

“Dan Alexa a predat o lecţie de viaţă, de educaţie, tuturor bărbaţilor din România”

admin

ANAF a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu românii care au conturile blocate

admin

Ludovic Orban: „PNL va dubla alocațiile”

admin

Cine este, de fapt, Loredana Ungureanu, tanara care l-a innebunit pe Mihai Bendeac la iUmor. Ce NU s-a spus la Antena 1

admin

ANM, în alerta! Canicula va pune stăpânire pe România.

admin

Incredibil! Ce nume folosește Gheorghe Dincă pentru tinerele pe care le-a ucis

admin

Meșterul Manole de Caracal! Gheorghe Dincă, acuzat că le-a zidit pe Alexandra și Luiza în tencuiala casei

admin

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citește mai mult